Paula ja Liisu on hooaja lõpetanud

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Vaher (ees) võib ennast pidada Võrtsjärve esimeseks laevakapteniks.
Marko Vaher (ees) võib ennast pidada Võrtsjärve esimeseks laevakapteniks. Foto: Elmo Riig / Sakala

Võrtsjärvel huvilisi sõidutavad kalepaadid Paula ja Liisu on hooaja lõpetanud.


«Reedel olime Liisuga veel Jõgevestes, nüüd peaks selleks aastaks sõitudega lõpp olema,» rääkis Liisu kapten Marko Vaher.



Tema ja Ants Leiaru sõitsid sel suvel natuke aega Võrtsjärve sihtasutusele kuuluva Paulaga, aga kui augustis mittetulundusühingule Kaleselts kuuluv Liisu vette lasti, hakkasid laineid murdma vaid uue purjekaga.



Vaheri sõnul on tellimusi tavaliselt oktoobri lõpuni ja aastas käib huvireisil umbes kolm tuhat inimest. Seilatakse enamasti järve põhja- ja keskosas.



«Tänavu oleme pakkunud üle kahe tuhande angerjasupiportsu,» lausus kapten.


Kui Liisu kodusadam on Järveveere paadikanal Valmas, siis Paula on uue kodu leidnud limnoloogiakeskuse sadamas. Temal on ka uus meeskond: Tartumaa mehed Jaan Erm ja Aleksandr Kalnitski.



«Kevadel, kui selgus, et Marko Vaher ja Ants Leiaru hakkavad oma purjekaga sõitma, hakkasime uut meeskonda otsima,» rääkis Võrtsjärve sihtasutuse juhataja Jaanika Kaljuvee. «Terve suve otsisime ja olime juba mures, aga leidsime siis mehed, kes oskavad ja tahavad järvel paadiga sõita.»



Uued paadimehed pole erinevalt endistest kutselised kalurid, kuid püüavad kala harrastajatena.


Juhataja sõnul tegi Paula vana meeskond uutele korraliku väljaõppe ja nende kohta on kiidusõnu öeldud.



Paulaga sõitis Jaanika Kaljuvee andmete järgi tänavu umbes 2200 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles