Viljandimaal teevad tööd Kilter ja Metsa-Tõnn

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metsa-Tõnni ehk pääste roomik-konteinerauto vaderiks on teenekas päästetöötaja Tõnis Pajo.
Metsa-Tõnni ehk pääste roomik-konteinerauto vaderiks on teenekas päästetöötaja Tõnis Pajo. Foto: internert

Teisipäeval Raplas aset leidnud päästeautode ristimistseremoonial said nime Kolga-Jaani tugikomando roomik-konteinerauto ja Viljandi keskkomando juhtimisauto: üks on nüüd Metsa-Tõnn ja teine Kilter.


«Oleme nimevõistluse välja kuulutanud siis, kui meie teenistusse saabub mingit liiki autosid enam kui üks,» selgitas päästeameti nõunik Anne Martin.

Seni kandsid juhtimisautod nime Kubjas.

«Palusime nimega koos saata ka põhjenduse. Selle nime puhul toodi põhjenduseks, et kilter oli omal ajal kupja hea abiline, kelle ülesanne oli töid-tegemisi juhendada ja kontrollida. Lisaks on selle autoga liikuva päästetööde juhi pädevuses kaasata päästetöödele kõikvõimalikku lisatehnikat ja abijõude ehk avada kroonuaida uksed,» rääkis nõunik.

Roomikmasin on mõeldud ennekõike keskkonnaresotuse ja maastikupõlengutega võitlemiseks.

«Metsa-Tõnni nimi on otseses seoses pikaaegse päästetöötaja Tõnis Pajoga, kes lahkus just pensionile. Teda peetakse päästeametis reostustõrje isaks,» ütles Martin.

Nõunik lausus, et kahjuks ei osutunud ükski Viljandi või Kolga-Jaani inimeste pakutud nimi valituks, kuid ta tänab kõiki, kes pakkumisi saatsid. «Mis saab veel toredam olla kui tunne, et me teeme midagi, mis inimestele tõeliselt korda läheb. Ja just seda me tundsime, kui nii palju inimesi väljastpoolt teenistust meile kaasa elas,» kiitis ta.

Paakautod said nimeks Tõrs ning pääste konteinerautod ristiti Suureks Tõlluks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles