Tikud valgustavad mustrilist platsi

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgustid, mis kaarduvad mitmetoonilise parkla kohale, tuletavad meelde, et Viljandi on olnud kuulus tikuvabriku linn.
Valgustid, mis kaarduvad mitmetoonilise parkla kohale, tuletavad meelde, et Viljandi on olnud kuulus tikuvabriku linn. Foto: Elmo Riig / Sakala

Reede keskpäeval kuulutavad linnajuhid avatuks remonditud turuplatsi, mida viljandlased ja nende külalised on saanud kasutada läinud nädala laupäevast saadik.


Peatöövõtja, osaühingu Valga Teed projektijuht Tenno Pleksepp ütles eile, et veel mõne päeva käivad väiksemahulised viimistlustööd ning varem seatud tärminiks, 10. oktoobriks on kõik valmis.



«Plats näeb huvitav välja, võib rahule jääda,» avaldas ta arvamust. «Nii kirju kiviplatsi rajamisega pole varem seotud olnud ei mina ega minu teada ka meie firma. Kivisid ladumas oli meil abiks pikaaegne koostööpartner Lätist.»



Jalakäijate ala tähistati punaste, hallide ja mustade kividega, millest kujunev muster on tuletatud Viljandi vöökirjast. Autode poolel toovad parkimiskohti esile mustad kivid vaheldumisi hallidega.



Projektijuht arvutas välja, et kogu platsi katab 247 783 kivi ning lisaks veel 830 kõnnitee- ja äärekivi. Remonditud ala, millele jääb ka veidi haljastust ning asfaltteid, hõlmab ligi 7400 ruutmeetrit.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles