Pajumäe talu Miksiko kannab lemmiku tiitlit

Tea Raidsalu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Septembri lõpul Tallinnas peetud Maaema messi viljapäevadel aset leidnud näitusel ja võistlusel «Rahva lemmik mahetoode» osutus võitjaks Abja valla Pajumäe talus tehtud hapukooreasendaja Miksiko.


Viljapäevade peakorraldaja Helve Laksbergi sõnul pälvis Pajumäe talu toode tähelepanu ja kiitust uudsuse ja tervislikkuse pärast. Teise koha sai oma kohupiima eest Harjumaa Saidafarm.



Tooteid hindas žürii, kuhu kuulusid Eve Ader, Annika Poldre ja Anne Luik.


Annika Poldre täpsustas, et valiku tegid siiski ürituse külastajad, kes said osalejate kaupa maitsta ja siis oma eelistuse kirja panna.



«Meie lugesime hinnangut andmata hääled kokku ja kuulutasime nende põhjal võitjaks Pajumäe talu Miksiko,» rääkis Poldre. «Kui hääli oleks laekunud võrdselt, oleksime lõpliku valiku teinud meie.»



Annika Poldre nimetas võitnud toodet omapäraseks ja väga maitsvaks. «Tegelikult olen ma mõlema talu toodete fänn,» lisas ta.



Pajumäe talu tehnoloogi Sirje Luige selgitust mööda võib Miksikot kasutada hapukoore asemel näiteks salatites või dipikastmetes.



«See maitseb nagu hapukoor, kuid selle rasvasisaldus on väiksem kui piimatoodetel tavaliselt,» selgitas Luik.



Toode on valmistatud kohupiimast ja jogurtist. «Selle järgi ongi ta nime saanud: Miksiko tähendab miksitud koort,» rääkis Luik.



Segu autoriks võib tehnoloogi sõnul pidada Pühajärve puhkekodu kokka Silver Silmeret. «Tema pakkus välja, et seda saaks kasutada dipikastmete valmistamiseks,» lisas Luik.


Miksiko lisandus Pajumäe talu toodete nimekirja läinud suvel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles