Ratturid rassisid raskel rajal

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Koit Teder

Nädalavahetusel Viljandis peetud Eesti jalgratturite sügiskrossisarja võistlustel tuli osalejatel rinda pista raske rajaprofiili ja vihmast libeda trassiga.


Laupäeval teoks saanud Valuoja pargisprindi ligi poolteisekilomeetrine rada oli küll libe, aga seal polnud erinevalt pühapäeval lossimägedes aset leidnud sügiskrossi trassist suuri tõuse ega järske laskumisi, mis oleksid sundinud sõitjaid jooksma, ratas käekõrval.



Viljandi rattaklubi treeningugrupi juhendaja Marek Johnsoni sõnul olid kohalikud noored tublid mõlemal päeval, eriti aga pühapäevasel krossil, kus jõudsid kõigis võistlusklassides esikolmikusse.



Vihm muutis raja libedaks


Johansoni sõnul eeldavad sprindi- ja krossivõistlus ratturitelt eri laadi pingutust, kuid kurnavad on mõlemad.



«Lossimägedesse märgitud rada oli reljeefilt raske ja vihm muutis selle veelgi ekstreemsemaks,» kõneles ta. «Rattureil tuli tavapärasest enam joosta. Niisugused katsumused käivad aga maastikusõiduga ikka kaasas.»



Viljandimaa lahtiste meistrivõistlustena sõidetud maastikukrossil olid omas grupis võidukad Viljandi rattaklubi liige Kristjan Johanson (M-12) ja klubi CFC särgis sõitev viljandlane Sten Sarv (meesjuuniorid ehk M-18).



Kolme tugevama sekka mahutasid end Viljandi rattaklubist veel Reelika Varblane, Karl Treimuth, Heinar Vaine, Markus Paas ja Mihkel Ronimois kolmandana.


Meeste eliitklassis võidutses Tartu ülikooli spordiklubi liige Caspar Austa oma klubikaaslase Gabriel Leppiku ja viljandlase Mihkel Ronimoisi ees.



Võistluste protokolli kanti pühapäeval 114 ratturit.



Viljandlastele kaks esikohta


Laupäevasel Valuoja pargisprindi võistlusel oli osalejaid 142 ning viljandlastest teenisid võidukarika Kristjan Johanson klassis M12 ja Sten Sarv juunioride arvestuses. Teisena lõpetasid Marko Holts­mann juunioride seas ja Reelika Varblane klassis N-10/12.



Meeste eliidi finaalis oli esimene Caspar Austa ja teine Gabriel Leppik.



Kolmandana lõpetas finaali viljandlase Mihkel Ronimoisi ees Janar Jermakov klubist Püha Loomaaed.



Viljandi rattaklubi presidendi Loit Kivistiku sõnul läksid mõlemad võistlused kenasti, ehkki kehv ilm jättis tulemustele oma pitseri.



«Pühapäeval muutus lossimägede rada väga libedaks ja põhjustas päris palju kukkumisi. Üks tõsisemaid lõppes õlanihestusega,» kõneles ta.



Valuoja pargisprint oli Eesti ratturite sügiskrossisarja teine ja sügiskross kolmas etapp. Sarja järgmine osavõistlus on sel laupäeval Karksi-Nuias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles