Kiri: Anna neil valimistel oma elu esimene e-hääl!

, projekti «Ole kaasas!» kommunikatsiooni­spetsialist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohalike omavalitsuste valimiste internetihääletus algab neljapäeval, 8. oktoobril kell 9.
Kohalike omavalitsuste valimiste internetihääletus algab neljapäeval, 8. oktoobril kell 9. Foto: Egert Kamenik.

Alates 2002. aastast on välja antud üle miljoni ID-kaar­di, kuid enamasti kasutatavad inimesed seda kui isikut tõendavat rahakoti formaadis dokumenti. Ometi saab ID-kaardi abil teha ka pangatoiminguid, allkirjastada elektrooniliselt dokumente, kontrollida oma andmeid riigiregistrites ning teha palju muud turvaliselt ja kodust lahkumata.


ID-kaardi rakendamise võimalustega saab tutvust teha lähenevatel valimistel. Paljudele on valimispäeval jaoskonda minek olnud küll omamoodi traditsioon, kuid miks mitte astuda just sel aastal sümboolne samm infoühiskonda ja anda oma elu esimene e-hääl.



Et e-hääletamine läheks ladusalt, vajab enamik inimesi mingil määral juhiseid ja tuge. Seda pakuvad näiteks projekti «Ole kaasas!» koolitused, mida kaasrahastab Euroopa Liidu regionaalfond ja mis on kõigile tasuta.



Koolitusel räägitakse ID-kaardi kasutamise eelistest ja reeglitest, sellest, kuidas arvutit ID-kaardi elektrooniliseks kasutamiseks ette valmistada, ning riigiasutuste ja eraettevõtete pakutavatest e-teenustest. Koolitusel tutvuvad paljud ka ID-kaardi noorema venna Mobiil-ID-ga.



ID-kaardi, Mobiil-ID ja e-teenuste koolitus korraldatakse Viljandimaal Viljandis, Karksi-Nuias, Võhmas, Tääksis, Mustlas, Holstres ja Heimtalis. See on neljatunnine ning sinna on oodatud igas vanuses inimesed. Neil, kes ei ole varem arvuti ja internetiga üldse tutvust teinud, on võimalik eelnevalt läbida algaja internetikasutaja tasuta koolitus.



Sügis on parim aeg õppida ja uusi suundi seada. Seetõttu soovitan kõigil ID-kaardi omanikel hakata seda elektrooniliselt kasutama ja omandada selleks vajalikud oskused projekti «Ole kaasas!» abiga.



Leidke endale sobivaim koolituse koht ja aeg veebileheküljelt

www.olekaasas.ee

.



Ükski valija pole liiga noor või liiga vana, et käia kaasas infoühiskonna arenguga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles