Ornitoloogid kutsuvad linde vaatlema

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harakas
Harakas Foto: Elmo Riig / Sakala

Eesti ornitoloogiaühing kutsub laupäeval ja pühapäeval kõiki huvilisi osalema rahvusvahelisel linnuvaatlusel, mida korraldatakse alates 1993. aastast.


«Osalemine on väga lihtne ega eelda suuri teadmisi lindudest. Linde saab igaüks vaadelda omal käel, kuid võib ühineda ka korraldatud linnuretkedega,» ütles ürituse koordinaator Tarvo Valker.

«Osalemist ei tasu karta ka algajal linnuhuvilisel: leidke lihtsalt aega paariks tunniks looduses jalutamiseks,» soovitab koordinaator.

Birdwatchil kaasalöömiseks ei pea Valkeri sõnul tundma kõiki linde, tähtis on kirja panna need tiivulised, kelle tundmises ollakse kindlad. Linnuvaatlusega võib igaüks tegeleda seal, kus ta ise soovib.

Infot selle aktsiooni suurematest üritustest leiab koos juhendmaterjalidega ornitoloogiaühingu kodulehelt: Et huvi Birdwatchi tulemuste vastu on suur, rakendatakse taas ka andmete kiirkogumist. Seetõttu palutakse kõigil, kel vähegi võimalust, edastada oma tulemused juba pühapäeval, 4. oktoobril kella 15.00-ks e-postiga aadressil tarvo.valker@gmail.com.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles