Linnavõim ja akadeemia

Anzori Barkalaja
, Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia direktor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anzori Barkalaja
Anzori Barkalaja Foto: Peeter Kümmel / Sakala

AEG-AJALT TULEB nagu müütiline meremadu pinnale küsimus: mis kasu on Viljandil kultuuriakadeemiast? See on hea küsimus, sõltumata selle esitanu hoiakust, teadlikkusest või taotlustest.

Niisugune küsimus on pannud kultuuriakadeemia rahva aeg-ajalt enesele ning oma tegudele ja tulemustele otsa vaatama. Pannud hindama ja üle hindama arvamust iseendast ning oma vajalikkusest nii Viljandi kui kogu Eesti inimestele. Pannud muutma oma õppekavade sisu ning õpetatavate erialade valikut. Hoidnud ära akadeemilisse mugavustsooni vajumisest või kui kellelegi meeldib teisiti sõnastada, elevandiluust torni sulgumisest.

Kas see on õnnestunud halvemini või paremini, on juba tööandjate, koostööpartnerite ja asjatundjate otsustada. Meie ise tunneme, et Viljandi kui elusa organismi jaoks on kultuuriakadeemial potentsiaali kaugelt rohkem, kui seni on õnnestunud rakendada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles