Päästjad koonduvad koondamiste vastu

Hans Väre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõuna-Eesti päästjate ametiühingu usaldusisik Andreas Pertelson loodab, et täna kell 15 algavatel läbirääkimistel
õnnestub koondamistele alternatiiv leida.
Lõuna-Eesti päästjate ametiühingu usaldusisik Andreas Pertelson loodab, et täna kell 15 algavatel läbirääkimistel õnnestub koondamistele alternatiiv leida. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eelarvekärbetest tulenev koondamishirm on viimastel kuudel pannud ametiühingusse astuma sadu elukutselisi päästjaid ja tõstnud ühingu liikmete arvu rohkem kui kahekordseks.


Viljandi operatiivkorrapidaja Andreas Pertelson, kes pürib ainsa kandidaadina Lõuna-Eesti päästjate usaldusisikuks, tõi välja kolm peamist teemat, millega ametiühingu esindajad lähemal ajal tegelda kavatsevad.



«Kõige tähtsam on, et koondamisi ei tuleks,» teatas ta. «Teiseks seisame vastu palgakärbetele ja kolmas teema on üldine töökorraldus.»



Seni pole siseministeeriumist päästjatele veel koondamistest või palga vähendamisest teatatud, kuid riigieelarve pidev kärpimine annab niisugusteks kartusteks alust.



Kommentaarid
Copy
Tagasi üles