«Sakala» usutleb Paistu valla kandidaate

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: logo
Millal jõuab Holstre-Polli tervisekeskus Eesti kaardile?

Enno Aasmäe,
kandidaat nr 101,
Keskerakond

Holstre-Polli tervisekeskus on nagu Tallinna linn, mis ei saa kunagi valmis: alati on võimalik midagi paremaks teha ja lisada. Oktoobris valmib heade olme- ja majutustingimustega peahoone ning see on suur samm edasi.

Hea on, et tervisekeskuse arendamine on valla kõigi poliitiliste jõudude ühine eesmärk ning selle puhul pole karta kellegi vastuseisu. Praegu veavad ettevõtmist Paistu vald, Viljandi linn ja riik, kuid et seda keskust hakkavad kasutama kindlasti ka kõik teised Viljandimaa omavalitsused, võiksid nood rahastamisse oma panuse anda.

Suurepärased looduslikud tingimused ja ühine tegutsemine on loonud Holstre-Polli spordibaasile kõik eeldused saada konkurentsivõimeliseks tervisekeskuseks nii Eestis kui tulevikus ehk kaugemalgi. Eesti kaardil on see juba praegu.

Ene Saar,
kandidaat nr 112,
valimisliit Ühtne Vald

Holstre-Polli suusakeskusel on olnud alati oluline osa Eesti looduslike sportimiskeskuste kaardil. Nüüdseks aga on legendaarse suusatreeneri Heino Bergmani ellukutsutud spordibaas saanud Paistu valla eestvõtmisel ning Viljandi linna, riigi ja Ettevõtluse Arendamise sihtasutuse toel täiesti uue hingamise.

Eesti suusaliidu ja sihtasutuse Eesti Terviserajad oskusteave ja materiaalne abi on võimaldanud keskust õiges suunas arendada. Kas tänapäevane infrastruktuur ja uued rajatised saavad juba lähiajal kõikide tervist väärtustavate viljandi- ja eestimaalaste Mekaks, sõltub eelkõige keskuse meeskonna, omavalitsuste ja spordiorganisatsioonide koostööst.

Keskusesse viimastel aastatel investeeritud 35 miljoni krooni «dividenditulu» hakkame tajuma siis, kui iga huviline tunneb, et on alati sinna oodatud.

Tagamaks keskuse aastaringset tööd, tuleb koos turundusasjatundjatega koostada arenguplaan. Igapäevaste teenuste mitmekesistamine peaks tipnema aastaringsete püsiürituste sarjadega.

Keskuses on asfaltkattega rollerirada, kunstlume tootmise võimalused, hooldustehnika ja valgustatud rada. Võimalik on rentida ruume seminari või muu ürituse korraldamiseks. Loodud on riiete vahetamise ja pesemisvõimalused ning rajatud saunad. Oktoobri lõpust saab kohapeal majutada korraga 50 inimest.

Keskuses pakutavate tasuliste teenuste tulude abil saab hoida korras terviserajad, et rahvas võiks neid tasuta kasutada. Oleme leidnud finantseerimise abiprogramme, et hankida talvehooajaks laenutusvarustust.

Tähtis on, et peale viljandimaalaste teaksid Holstre-Polli tervisespordikeskuse võimalustest teisedki eestimaalased ja ka naaberriikide inimesed. Peatselt saame LEADER-i programmi toel valmis piirkonda tutvustava filmi. Sel aastal on keskuse kasutamine tunduvalt kasvanud.

Veidi ka lähituleviku tegemistest.

Oktoobris tutvustame keskust koos Mulgimaa LEADER-piirkonnaga Minden-Lübbe­cke messil. Jaanuaris toimuvad Eesti noorte murdmaasuusatamise meistrivõistlused. Kaardistamisel on Lõuna-Eesti rattateed, mille marsruut kulgeb Viljandimaalt Lätti ja põikab sisse meie keskusse.

Nii et väikeste, aga järjepidevate sammudega kindlustamegi endile üha kindlama koha mitmesugustel kaartidel.

Unistused kasvavad koos tegemistega ja enamasti kiiremini, kui tegelik olukord lubab. Kui homsesse vaadata, siis visioonid on kujunenud: Holstresse spordikallakuga kool, looduspargi külastuskeskuseks laienemine, õpperajad, aastaringne võimalus suusatada sisetingimustes. Unistuste täitumise korral muutuks Holstre-Polli tõmbekeskuseks juba märksa suuremale piikonnale kui Eesti.

Kõige tähtsamad märkõnad on meeskond ja koostöö. Jõuline algus on tehtud. Oleme  avatud kõigile, kes tahavad nõu ja jõuga üheskoos Holstre-Polli puhke- ja spordikeskuse arengule õla alla panna.

Jaanus Kaasik,
kandidaat nr 104,
Isamaa ja Res Publica Liit

Holstre-Polli tervisekeskuse rajamine on Paistu valla arengu seisukohalt üks tähtsamaid eesmärke. Et praegune vallavalitsus on teinud kõik võimaliku keskuse arenguks, toetame ka meie selle objekti täielikku valmimist.

Kui küsida, millal jõuab Holstre-Polli tervisekeskus Eesti kaardile, tuleb vastata, et seal on sellel juba koht olemas. Tulevikusihiks peaks olema pääs maailma kaardile.

Marika Kivistik,
kandidaat nr 131,
Sotsiaal­demokraatlik Erakond

Holstre-Polli on Eesti kaardil olnud aastaid: seal on korraldatud nii maakondlikke kui üleriigilisi suusaüritusi. Suusa­baasi kunagisest hiilgusest annavad tunnistust nüüdseks amortiseerunud staadionimaja ja kämpingud. Siin on teiste seas treeninud Eesti suusakoondise mees Meelis Aasmäe ja pikamaajooksja Keio Kits.
Sportlaste silmis on see paik alati kaardil olnud.

Paari viimase aastaga on Holstre-Polli märgatavalt muutunud: välja on kujunemas tänapäevane tervisekeskus, mis vajab arendamist ja majandamist. Sellest peaks saama koht, mis ootab kõiki tervisest lugupidavaid inimesi liikuma ja puhkama. Kohalikud elanikud oskavad seal viibides nautida iga aastaaega ja üha tihemini kohtab seal ka viljandlasi küll ratta, küll rulluiskudega sõitmas.

Holstre-Polli jõuab ehk maailmakaardilegi, kui siit sirgunud sportlased suurvõistlustele lähevad. Et see unistus teoks saaks, on meil mõtteis luua Holstre kooli  spordiklass. See võimaldaks ühtlasi säilitada piirkonnas vähemalt ühe põhikooli.

Kindlasti pakub keskus parimaid sportimisvõimalusi Viljandimaa elanikele, kuid plaanitav suusatunnel oleks eriline kogu Eestis ja võimaldaks tegelda talviste spordialadega ka suvekuudel. Jalgrattateed kergendaksid ligipääsu keskusele.

Raske on ennustada, millal jõuab Holstre-Polli iga eestimaalase teadvusesse, kuid lähiaastatele plaanitu peaks tooma keskusesse sportima ja liikuma igas eas inimesi nii lähedalt kui kaugelt. Seda muidugi tingimusel, et majandusraskused mööduvad, projekte rahastatakse ja keskus käivitub.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles