Suvitushooaeg möödus rahulikult

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi ja Paala järve ääres korda pidanud vetelpäästjad peavad tänavust ujumis- ja peesitamishooaega kordaläinuks.


Aktsiaseltsi G4S Eesti Viljandi piirkonna müügijuht Tõnu Tamm ütles, et ujujatel ja suplejatel ühtki õnnetust ei juhtunud ning mitte keegi ei sattunud vees hätta, nii et oleks pidanud päästma tõttama.



«Tohterdada tuli üksikuid suvitajaid, kes olid jala katki astunud. Õnneks polnud tegu klaasikildudega, vaid jalg oli tabanud teravat järvekarpi,» lausus Tamm. «Linnaga sõlmitud lepingu järgi oleme igal kevadel basseiniosa ära puhastanud ja tuukrid on oma tööd korralikult teinud. Eks puhkajadki ole rannas korralikumad: ei lõhu pudeleid.»



Teisalt ei olnud Viljandi rannas pääsu purjutajatest ning Tamme sõnul tuli korrarikkumise lõpetamiseks teinekord appi kutsuda politsei.



Viljandi järve ääres töötasid 15. maist 15. septembrini iga päev kella 10—20 kaks firma G4S rannavalvurit, ülejäänud ajal aastas on ametis üks.



Paala järve ääres pidas 1. juunist 31. augustini valvet Viljandi allveeklubi Triiton, rannavalvur oli kohal teisipäevast pühapäevani kella 11—19.



Klubi president Ado Tomson hindas hooaja kordaläinuks. «Kriitilisi olukordi  tänavu ei olnud, varasematel aastatel on juhtunud, et uppuja päästetakse lausa viimasel minutil.»



Tomson nentis, et nagu tavaliselt, tuli ette pisemaid õnnetusi, kui keegi näiteks millegi terava otsa astus. Samuti oli tegemist purjutajatega, kellele politsei kutsuti.



Viljandi linnamajandusamet plaanib järgmisest aastast sõlmida Viljandi ja Paala järve ääres rannavalve teenuse pakkumiseks ühtse lepingu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles