Oktoober tõstab ausse hea õpetaja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõiki blogijaid, Twitteri ja Facebooki kasutajaid kutsutakse üles 1.oktoobril kell 10 kirjutama oma heast õpetajast.
Kõiki blogijaid, Twitteri ja Facebooki kasutajaid kutsutakse üles 1.oktoobril kell 10 kirjutama oma heast õpetajast. Foto: Elmo Riig / Sakala

Oktoobris tähistatav hea õpetaja kuu kutsub hakatuseks kõiki koole korraldama 1. oktoobril kell 10 kunstiõpetuse tunni, et kõik õpilased saaksid joonistada või maalida hea õpetaja pildi.


Kõiki blogijaid, Twitteri ja Facebooki kasutajaid kutsutakse üles 1.oktoobril kell 10 kirjutama oma heast õpetajast.

„Meie eesmärk on tõstatada hea õpetaja kuu algul küsimus, milline on hea õpetaja," ütles üks teemakuu algataja, Tartu Forseliuse gümnaasiumi õpetaja Lauri Tankler. „Eelkõige õpetajatel endil on vaja teada, et neid väärtustatakse ja nende häid omadusi peetakse oluliseks."

Samuti on kuu eesmärk meelitada rohkem helgeid päid õpetajaks õppima.
Hea õpetaja kuud aitab läbi viia sihtasutuse Archimedes õpetajahariduse edendamise programm Eduko.

„Olen seda meelt, et kõige silmapaistvamad ja säravamad noored peaksid õppima õpetajaks," rääkis noore õpetaja huviklubi juht ja hea õpetaja kuu eestvedaja Alo Lõoke.

Hea õpetaja kuu toob üldhariduskoolidesse ja lasteaedadesse hulga üritusi, milles saavad osaleda õpetajad, õpilased, lapsevanemad, vilistlased ja tudengid - õigupoolest kõik inimesed, kellele on olulised haridus ja kool.

Oktoober on jaotatud neljaks teemanädalaks. Esimesel on õpetajaks õppijatel võimalus minna üldhariduskooli abiõpetajaks, teisel pööratakse tähelepanu lapsevanemate kaasamisele.

Kolmandal nädalal (16.-20. oktoobrini) leiab aset kevadest tuttav üritus "Tagasi kooli", mille ajal kõigil on võimalik minna oma kooli andma ühte tundi. Neljandal nädalal, koolivaheajal pööratakse tähelepanu ennekõike õpilastele ja nende edasiõppimisvõimalustele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles