Lauatennisistide hooaeg algas kahe turniiriga

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Julia Kirpu lõpetas Sakala grand prix’ naiste turniiri seitsmenda kohaga.
Julia Kirpu lõpetas Sakala grand prix’ naiste turniiri seitsmenda kohaga. Foto: Elmo Riig / Sakala

Laupäeval Viljandis peetud Eesti lauatennise individuaalsete karikavõistluste sarjas võidutses esimesel osavõistlusel meesüksikmängus leedulane Arnold Domeika ja naisüksikmängu võitis Tatjana Tšistjakova Aserist.


Sadakonna osavõtjaga Sakala grand prix’ turniiril jõudsid naisüksikmängu finaali Eesti mängijad Tatjana Tšistjakova ja Diana Rogušina, mõlemad lükkasid poolfinaalis võidukonkurentsist naaberriikide esindajad. Tasavägise ja haarava finaali võitis viiesetise heitluse järel Eesti esireket Tšistjakova. Pronksi sai lätlanna Olga Kartuzova, olles alistanud leedulanna Martina Sitarbraite.



Meesüksikmängus eestlased kolme tugevama sekka ei mahtunud. Võidutses leedulane Arnoldas Domeika, kes loovutas viie kohtumise peale vaid ühe setivõidu parima Eesti esindajana turniiri neljandana lõpetanud Aleksei Nikonorovile. Teise koha teenis lätlane Oleg Kartuzov, kolmas oli tema kaasmaalane Igors Sidorovs.



Kummaski üksikmängu klassis Viljandimaa klubide mängijad kaasa ei teinud, küll aga oli neid teistes võistlusklassides. Auhindu jagati veel kolmes reitingutabeliga määratletud grupis: A-klass mängijatele, kelle reiting on 31—100, B-klass reitingutabeli kohtadele 101—200 ning C-klass tabelikohtadele 201. ja edasi. Lisaks selgitasid paremaid mees- ja naisjuuniorid ning kaks veteranide gruppi.



Neis klassides jätkus auhinnakohti ka Viljandimaa klubidele. Veteranide klassis 40+ teenis esikoha Sakala klubi esindav Dmitri Lett, naisjuunioridest tuli teiseks Julia Kirpu, kes samuti kannab Viljandi klubi võistlussärki, ning C-klassis läks kaksikvõit Suure-Jaani spordiklubi Lehola 2005 mängijaile: võitis Kalev Sengbush ning teise koha sai Sören Rothberg.



Pühapäeval peeti Viljandi spordihoones kohaliku lauatenniseklubi Sakala karikasarja avavõistlus. 26. hooaega alustanud seeriavõistluse esimene etapp oli kogu turniiri ajaloo 150., mistõttu mõõduvõtt sai tavapärastest pidulikum ning auhinnalaud priskem.



«Spordihoone suur saal kippus osalejatele väikseks jääma,» lausus lauatenniseklubi Sakala juht Peeter Allik­oja, kelle jutu järgi oli 145 osalejaga võistluspäev veninud kümnetunniseks.



«Märkimisväärselt suur oli seekord lätlaste esindus,» tõdes Allikoja sarja üha kasvavat populaarsust meie lõunanaabrite seas.



Ka etapivõitja selgitasid lätlased omavahel. Tasavägises finaaliheitluses olid vastamisi mitmekordne Sakala karikakasarja üldvõitja Oleg Kartuzov ning alles mõne hooaja eest Saksamaal elukutselise leiba söönud Igors Sidorovs. Seitse setti kestnud finaal lõppes 4:3 Sidorovsi võiduga.



Kolmanda koha sai Aleksei Nikonorov Maardust ning neljandaks tuli Valga Pingo mängija Paolo Accorsi.



Veteranide nooremas grupis oli parim Dmitri Lett (Sakala) ja vanemas Enn Hallik (Pärnu Vint-90), klassis P-18 võitis Timo Teras (Maardu) ja T-18 Gerle Valgenberg (Pärnu Vint-90).



P-15 ja T-15 arvestuses teenisid esikoha klubi Sakala mängijad Rivo Saaremäe ja Getter Põru ning alla 12-aastaste seas olid paremad Haapsalu klubi noored Toomas Vestli ja Karin Talving.



Lauatenniseklubi Sakala karikasarja teine etapp mängitakse Viljandi spordihoones 18. oktoobril, päev varem peetakse sealsamas Eesti võistkondlike meistrivõistluste esimene mängudepäev. Eeloleval pühapäeval selguvad Viljandi spordihoones maakonna noorte lauatennise meistrid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles