Peatus.ee koondab kõik Eesti ühistranspordiliigid

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Internet

28. septembril hakkab maanteeamet tutvustama üleriigilist reisiplaneerijat peatus.ee, mis koondab peaaegu kõik Eestis sõiduplaani järgi sõitvad ühistranspordiliinid ning võimaldab planeerida reisi nii peatusest peatusesse kui ühest geograafilisest punktist teise.


«Koduleheküljel peatus.ee asuv ühistranspordi infosüsteem on Eesti esimene üle-riigiline reisiplaneerija, mis koondab kõik ühistranspordi võimalused,» kinnitas maanteeameti ühistranspordi osakonna juhataja Ingmar Roos.

Tema sõnul on seni samalaadseid süsteeme ehitatud linnade või teenusepakkuja põhjal. Üks süsteemi loomise eesmärke on teabe parema levitamisega suurendada ühistranspordi populaarsust.

Seni on vaja näiteks saartele sõitmist planeerides võimaluste teadasaamiseks vaadata nii praami-, lennu- kui bussiteenuseid pakkuvate firmade kodulehti, kuid tänasest saab kogu info kätte ühelt lehelt.

Reisiplaneerija abil on võimalik planeerida eri ühistranspordiliike ja liine kasutades enda reis ühest Eesti punktist teise. Otsida on võimalik peatuse nime ja aadressi järgi, aga ka kaardilt suvalist punkti valides.

Süsteem pakub välja sobivad ühendused otsija valitud kuupäeval ja kellaajal, samuti info kõikide Eesti maakondade bussiliinide, kaugliinide, rahvusvaheliste bussiliinide ning Tallinna, Tartu, Pärnu, Rakvere ja Viljandi linnaliinide sõiduplaanide kohta. Kodulehel on info ka praamiühenduste, siseriiklike lennuliinide ning rongiliinide kohta. Edaspidi on kavas peatus.ee lehel muuta kättesaadavaks ka muud omavalitsuste liinid.

Reisiplaneerijat on võimalik kasutada enam levinud vabavaraliste veebilehitsejatega ning Interner Explorer 7.0 ning uuemate versiooniga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles