Lauatennisemängijad alustavad hooaega

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laupeäval ja pühapäeval peetakse Viljandi spordihoones kaks lauatenniseturniiri.
Laupeäval ja pühapäeval peetakse Viljandi spordihoones kaks lauatenniseturniiri. Foto: Elmo Riig / Sakala

Täna ja homme on Viljandi spordihoone suur saal lauatennisemängijate päralt: täna kell 10 algab seal Eesti individuaalsete karikavõistluste sarja kuuluv Sakala grand prix ja homme on kavas Sakala klubi 26. karikasarja avaetapp.


Sakala suure auhinna turniirile on eestlastele konkurentsi pakkuma oodata mitme riigi mängijaid.



«Osa täna kaasa tegevatest välismaalastest jääb kindlasti ka homsele võistlusele,» lausus Viljandi lauatenniseklubi Sakala juht Peeter Allikoja.


Nagu varasematelgi Sakala grand prix’ turniiridel, on siin kaasa tegemas soomlasi, lätlasi ja leedukaid.



«Leedu naismängijate tase on väga tugev,» rõhutas Allikoja.



Tema sõnul pole meesüksimängule Eesti koondise ladvikut oodata, sest enamik neist on välisliigades elukutselised ja viibivad kodumaal harva.


«Tugevaid mängijaid koguneb siia sellest hoolimata. Kaasa teeb hulk Eesti noorema põlvkonna andekaid mehi. Samas on kohal peaaegu kogu Eesti naiste paremik.»



Turniiril selguvad parimad mees- ja naismängijad kaheksas arvestuses. Noormängijatest teevad ainsana kaasa juuniorid, kes astuvad roheliste laudade taha täna kell 10. Eeldatavalt võib kõige kõrgema tasemega kohtumisi näha alates kella 15, kui alustavad mees- ja naisüksikmängus osalejad.



Homne kohaliku klubi karikasarja esimene etapp kujuneb tavapärasest pidulikumaks ja eeldatavasti on ka tase tugevam, sest see on juba veerandsada hooaega peetud Sakala seeriavõistluste 150. võistluspäev.



Seekord aktsiaseltsi Ris Ehitus auhindadele mängitava osavõistluse peaauhind on juubelietapi vääriline: 150 eurot.



Karikasarja kuulub kuus etappi. Võistlus on individuaalne ning kokkuvõtete tegemisel arvestatakse iga mängija nelja parema osavõistluste tulemust.


Mullu tegi sarjas kaasa 236 lauatennisisti ja oma kolmanda üldvõidu teenis lätlane Oleg Kartuzov.



Lauatennisistidel algas tegus nädalavahetus Viljandi spordihoones juba eile, kui seal pidasid järjekordse matškohtumise kohalik Sakala ja tema Porvoo sõprusklubi Marathon.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles