Viljandi Jaani kogudus korraldab konverentsi

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Pühapäeval, 4. oktoobril kell 14 kutsub Viljandi Jaani kogudus linnarahvast ja külalisi kolmandale frantsiskusepäeva konverentsile ning kell 18 algava kontserdiga pannakse punkt Jaani kiriku klaveriaastatele.


Konverents «Konkurentsist koostööni — kriisijärgse ühiskonna võimalusi» on korraldajate teatel ajendatud ühiskonnas toimuvate protsesside mõistmisest ja mõtestamisest. Konverentsil arutletakse, kas ja kuidas suudame väärtustada inimsuhteid, mille aluseks pole mitte tarbimine, vaid loovus; mitte konkurents, vaid koostöö, ning saada poliitikute või pankurite manipuleeritavate objektide asemel mõtlevateks, otsustavateks ja vastutavateks subjektideks.



Ettekannetega astuvad konverentsil üles teoloog Arne Hiob, ühiskonnateadlane Ülo Vooglaid, Minu Eesti kogukondade toimkonna esindaja Madis Mädamürk, haridusministeeriumi asekantsler, psühholoog Kalle Küttis ja Eesti evangeeliumi kristlaste-baptistide koguduste liidu president Meego Remmel.



Kell 18 algaval frantsiskusepäeva kontserdil musitseerib klaveriduo Mati Mikalai ja Kai Ratassepp. Kontserdiga tähistab Jaani kogudus klaveriaastate lõpetamist ning soovib tänada kõiki, kes on annetades aidanud kirikusse tuua uue Estonia kontsertklaveri. Enne kontserti annab klaverivabriku direktor Venno Laul kogudusele üle pool miljonit krooni maksnud klaveri võtme.



4. oktoobril möödub Assisi Franciscuse, frantsisklaste ordu rajaja surmast 783 aastat. Frantsiskaani mungad rajasid Viljandi Jaani kiriku aastail 1466—1472 kloostrikirikuna, mis oli algul pühitsetud Pühale Franciscusele.



Praegu tegutseb Jaani kirikus luterlik linnakogudus. Nõukogude võim katkestas selle tegevuse 1952. aastal, kuid kogudus taastati 1991. aastal koos kirikuga, mis oli vahepeal muudetud kaubalaoks. Jaani kirikus korraldatakse igal aastal 60-70 kontserti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles