Põltsamaa uurib oma mõju

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põltsamaa lossihoov.
Põltsamaa lossihoov. Foto: Erakogu

Põltsamaad ümbritsevates valdades korraldatakse oktoobri lõpus küsitlus, et teada saada kui kaugele ulatub Viljandimaa piiril asuva väikelinna mõju tõmbekeskusena.


Lisaks Jõgevamaa kolmele vallale viiakse rahvaküsitlus läbi ka Viljandimaal asuvas Kõo ja Kolga-Jaani vallas. Järvamaalt osaleb uuringus Imavere vald.

Koostööks on 5000 elanikuga Põltsamaa linn loonud ümbritsevate valdadega koostööpiirkonna ning selle tegevuseks tuleb toetus Norra regionaalarengu rahadest.

Projekti esmaseks ülesandeks on osalevates valdades välja selgitada, kuhu ulatub Põltsamaa mõjupiirkond ning sellest tulenevalt töötada välja optimaalsed lahendused ühiste avalike teenuste pakkumiseks.

Uuring on kavas läbi viia oktoobri teises pooles ning selleks saadetakse vallaelanikele koju küsitluslehed, selgitamaks välja inimeste eelistusi. Lehe ühel pool on uuringu tutvustus koos küsimustega, teisel pool aga nende kohtade nimekiri, kuhu ja millal täidetud küsitluslehe tuua saab.

Samuti tehakse küsimustele vastamine võimalikuks valdade kodulehtedel. Tõmbekeskuse uuringus osalevad kõik kuus valda, erandina ei küsitleta vaid Põltsamaa linna elanikke, kelle jaoks linn on kodupaik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles