Heimtalis hinnatakse hobuseid

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Eeloleval pühapäeval tuuakse Heimtali hobusekasvandusse kõikjalt Eestist paremaid noori trakeene.


Eesti hobusekasvatajate seltsi tegevdirektor Krista Sepp teatas, et seekord on Heimtalis trakeeni tõugu noorhobuste jõudluskatsed: hinnatakse nende tüüpi, keha, jalgu, liikumist, sealhulgas hüpet ja üldmuljet. Oodata on ka trakeenide kasvatajaid Soomest ja Leedust. Komisjoni tööd juhatab Hans Werner Paul Saksamaalt trakeeni liidust.



Trakeenide arv ulatub Eestis peagi 400-ni.



Möödunud nädalavahetusel olid Heimtalis Tori tõugu noorhobuste üleriigilised jõudluskatsed.



Aasta parima täku tiitli pälvis Harjumaal Padisel elava Liis Ira kasvatatud kaheaastane President ja noore mära auhinna võitis Pääsu, kes kuulub Kalmer Visnapuule Valgamaalt Karula vallast. Heimtali kasvandu­sest võistles Tori tõugu täkk Araal, kes näitas ennast hästi vabaliikumisel ja vabahüpetel ning sai esimese auhinna.



Auhinnalisele kohale jõudsid veel kaheaastane täkk Clapton, kelle kasvataja ja omanik on Andres Kallaste Pärnumaalt Päriverest, täkk Ats, kes kuulub Tarmo Grossile Võrumaalt Missost, ja Tori hobusekasvanduse mära Orsella.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles