Sulemehe kauplused vahetavad omanikku

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi Lossi tänava raamatupoe müüja Karin Kaasik-Pürg võib rõõmustada, sest kuigi omanik vahetub, ei kaota ta töökohta.
Viljandi Lossi tänava raamatupoe müüja Karin Kaasik-Pürg võib rõõmustada, sest kuigi omanik vahetub, ei kaota ta töökohta. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Kaheksa osaühingule Sulemees kuulunud raamatu- ja kontoritarvete poodi, sealhulgas Viljandi Lossi tänava kauplus, lähevad uue firma kätte.


Poodide uueks  omanikuks saab büroo- ja kontoritarvete hulgimüügiga tegelev osaühing B Pluss.



Sulemehe juhatuse liige Rein Pihlar põhjendas äride müüki sellega, et kaupluste käive kahanes mullusega võrreldes umbes 20 protsenti ning kahjumiga on kaubeldud aasta algusest saadik.



«Arvestades üha kasvavat töötute arvu, ei usu ma, et jaekaubanduses midagi kiirelt paremaks muutub,» ütles Pihlar.



Viljandi poel vähenes müük rohkem kui Abja-Paluoja omal.



Pihlar nentis, et Sulemees tegeleb mitmes valdkonnas, aga tema põhitegevus on tootmine. «Seda kõike oli liiga palju. Me ei jõua majanduslanguse ajal kõikjale investeerida,» rääkis ta.



Rein Pihlar lisas, et kaupluste töötajaid üleminek eriti ei mõjuta, sest kokkuleppe järgi nende töökohad säilivad.



Osaühing B Pluss pidas enne ülevõtmist kolme büroo- ja koolitarbeid müüvat kauplust. Firma juhataja Riho Purje lubas, et omandatud kauplused jätkavad senist tegevust.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles