Kündjad kogunevad koos moosikeetjatega

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Nädalavahetusel selgitavad kündjad Olustvere teenindus- ja maamajanduskooli õppetalu maadel Eesti meistri ning mõisa talli hoovis leiab aset viies hoidisemess.


Meistrivõistlustel noorkündjate klassis osalevatele Olustvere, Kehtna ja Põltsamaa ametikooli ning Järvamaa kutsehariduskeskuse õpilastele pakuvad konkurentsi kolme Euroopa riigi noored.



Õppetalu direktor Riho Kala rääkis, et teistest riikidest on varem kündmas käinud sakslased, nüüd lisanduvad kaks Luksemburgi ja kaks Läti võistlejat. Eestit esindab 14 noort.



«Noorkündjad võistlevad kõrrekünnis ja täiskasvanud künnavad lisaks rohumaad,» täpsustas direktor.



Künnivõistlused algavad reedel ja jätkuvad laupäeval ning mõlemal päeval saab vaadata, kuidas harivad mulda tuntud firmade seadmed.



Mõlemal päeval on hulk üritusi ja näitusi, saab sõita traktorite ja hobustega, uudistada füüsikatelki ning vaadata vanu hobuseriistu ja masinaid. Kavas on ka raudkangikõnd, mis Riho Kala selgitust mööda on nagu kepikõnd, ainult et kõmpida tuleb 6,5 kilogrammi kaaluvate raudkangidega.



Laupäeval korraldab ametikool koos põllumajandusministeeriumi ja Kodukandi liikumisega Olustvere talli hoovis hoidisemessi.



Kodukandi liikumise juhi Lagle Vilu sõnul üllatasid esimesel messil publikut porgandist valmistatud hoidised. Teisele toodi kõige enam kompotte ja moose, mille põhikomponent oli õun, kolmandast jäid meelde astelpaju- ja banaani- ning neljandast kõrvitsa- ja rabarberihoidised.



«Need messid on näidanud, mida kõike oskavad eesti perenaised purki panna,» sõnas Lagle Vilu.



Korraldaja soovitab tuua Olustverre moose ja muid hoidiseid, mis koostise, maitseomaduste ja väljanägemise poolest võiksid kõigile huvi pakkuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles