Päästeamet otsib autodele nimesid

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Päästekomandod on tänavu saanud juurde uusi autosid ja traditsiooni järgi tahetakse neile nimed panna.


«Kahjuks on need uhked masinad praegu veel nimeta, mistõttu pole nad justkui veel päästeteenistuse täieõiguslikud liikmed,» rääkis päästeameti nõunik Anne Martin. «Niisiis kuulutab päästeamet välja nimevõistluse.»

Viljandimaal ootavad ristimist Kolga-Jaani tugikomando roomik-konteinerauto, mida kasutatakse keskkonnaõnnetuste, näiteks metsatulekahjude kõrvaldamiseks, ning Viljandi operatiivkorrapidaja juhtimisauto. See on kahe veosillaga linnamaastur, milles on juhtimiseks ja suuremahuliste päästetööde korraldamiseks töölaud ja arvuti ning sidevahendid.

Nimevariandid võib saata 30. septembrini Anne Martini e-postiaadressil anne.martin@rescue.ee. Igale pakkumisele palutakse lisada paari lausega põhjenduse, miks just see nimi kõige sobilikum tundub. Parimad pakkujad saavad 6. oktoobril autode avaliku ristimise üritustel auhinna autode tootjatele ning päästeametilt.

Praegu on päästjate kasutuses päästeautod Kärmas Katariina, Leegi-Liisu, Tuki-Tiia, Kubjas ja teisedki.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles