Noore sportlase preemia ootab kandidaate

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Aivar Aotäht/Sakala.

Kõik edasipüüdlikud ja andekad noored sportlased saavad 30. oktoobrini esitada taotlusi Nordea Panga ja sihtasutuse Vabariigi Presidendi Kultuurirahastu presidendi abikaasa allfondi välja antava noore sportlase preemia saamiseks.


Tänavu esimest korda välja antava noore sportlase preemia suurus on 50 000 krooni.

Nordea Pank Eesti juht Vahur Kraft usub, et sportlikud püüdlused on hea viis enda võimeid proovile panna ning tahtejõu abil sihikindlust suurendada. «Lisaks olümpiavõitja Gerd Kanteri toetamisele on Nordeale oluline võimaldada just pealekasvaval põlvkonnal pürgida tähtede suunas,» kõneles panga juht. «Loodetavasti haarab tervisliku mõtteviisi pisik üha rohkem inimesi Eesti eri piirkondadest.»

Noore sportlase preemia on mõeldud alla 21-aastasele väga heade õpitulemustega noorele, preemia on sihtotstarbeline ning mõeldud treening- ja võistluskulude katteks.

Vabariigi Presidendi Kultuurirahastu vabariigi presidendi abikaasa allfond ja Nordea Pank sõlmisid koostööleppe noore sportlase preemia asutamises tänavu aprillis.

Taotluste esitamise tähtaeg on 30. oktoober. Preemia saamiseks võivad kandidaate esitada noorsportlaste treenerid, juhendajad, koolid, spordiklubid, spordialaliidud ja presidendi abikaasa allfondi nõukoja liikmed.

Kõik preemia taotlemisega seotud dokumendid tuleb saata vabariigi presidendi abikaasa allfondile presidendi kantselei aadressil Weizenbergi tänav 39, 15050 Tallinn.

Noore sportlase stipendiumi saaja kohta langetab otsuse nõukoda, mille liikmed on Eesti olümpiakomitee turundusjuht Anu Kaljurand, Eesti koolispordi liidu president Erika Salumäe, Kalevi ujumiskooli puuetega laste treener-õpetaja Õnne Pollisinski ja presidendi sisenõunik Heli Suvi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles