Juhtkiri: Esimene tiitel

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaspar Taimsoo ja Allar Raja tulid Euroopa meistriks.
Kaspar Taimsoo ja Allar Raja tulid Euroopa meistriks. Foto: Rein Kilk

Väide, et sõudmises on Euroopa meistri tiitlit saada kergem kui maailmameistrivõistluste kulda, on kahtlemata õige. Kui aga keegi ütleb, et Euroopa meistriks tulla on lihtne, võib tema jutu kohe jamaks tembeldada.


22-aastase Kaspar Taimsoo tulemus läheb igal juhul ajalukku, sest siinsete paremate spordiajaloo tundjate teada pole meil pärast sõda olnud mitte ühtegi sportlast, kes oleks Euroopa või maailmameistrivõistlustel esikohale jõudnud.



Nüüdseks on Taimsool tiitlivõistlustelt täielik medalikomplekt. Kuu aja eest sai ta MM-il koos Allar Rajaga pronksi ning pühapäeval EM-il kulla. Mullu käis viljandlane EM-il Vladimir Latiniga ning pälvis teise koha.



Selle ja eelmise aasta võistlused on Taimsoole tõenäoliselt veidi erineva kaaluga. Mullu oli noore mehe eesmärk esineda võimalikult hästi olümpial neljapaadiga, kuid päris hea tulemus jäi saavutamata ning üheksas koht oleks jätnud ta stipendiumita. Seepärast läks Taimsoo EM-ile ning seal õnnestus soovitud eesmärgini jõuda.



Nüüd polnud vaja enam Euroopa võistlustel raha nimel heidelda. Kuu aega tagasi saadud pronksmedal andis kindluse, et olümpiakomitee silmis on Kaspar Taimsoo ja tema paarimees Allar Raja tulevased olümpialased. Ilmselt piitsutas mehi seekord soov võita esimene suur sõit ning taas kandsid nende pingutused vilja.



Taimsoo vanust arvesse võttes on temaga seotud Eesti sõudmise tulevik. Milline see välja peaks nägema, ei oska noormees ka ise veel öelda. Üks võimalus on jätkata Allar Rajaga kahepaadis vähemalt 2012. aasta Londoni olümpiamängudeni. Sõudeliidu huvides oleks selleks kokku panna üks tugev paatkond, kes suudaks kulla eest heidelda. Eesti sõudmine on praegu nii heal tasemel, et mehi jätkub enamaks kui vaid kahepaadi tarvis. Nii pole võimatu, et õige pea sünnib hoopis neljane paatkond.



Taimsoo on soovitanud pöidlahoidjatel siiski oodata, sest Londonini on veel palju aega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles