Lõhkujad jõudsid taas kalmistule

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poole kuuga on kalmistul katki löödud vähemalt 12 hauaplaati.
Poole kuuga on kalmistul katki löödud vähemalt 12 hauaplaati. Foto: Elmo Riig / Sakala

Huligaanid on viimase kuu aja jooksul lõhkunud mitmel pool Viljandis linnale kuuluvat vara ning jõudnud purustustööga aastase vaheaja järel ka Vana kalmistu haudadele.


Linnavalitsuse ametnike hinnangul on lõhkumiste hulk augusti keskpaigast Viljandis tunduvalt kasvanud ning nad on politseile saatnud kirja, milles paluvad ka kalmistutel regulaarselt avalikku korda valvata.



Kohalik politseijuht nentis, et politseinike arvu ja nende tasustamise võimaluste vähenemise tõttu saadetakse patrulle tänavatele varasemast hoopis vähem.



Viljandi linnamajandusameti peaspetsialisti Kaidi Brauni jutu järgi täheldasid linnaametnikud huligaanitsemiste sagenemist augustis. 18. augustil pöördusid linnajuhid politsei poole avaldusega, milles teatasid, et Valuoja orus on lõhutud kaks alles paigaldamisjärgus olevat prügikasti. Nädal aega hiljem oli samas kohas purustatud veel kolm kasti.



Ametniku sõnul ei piirdunud sigatsejad ainult Valuoja oruga: lossimägedes on kannatada saanud laternad ning Trepimäel käsipuud.



Augusti viimastel päevadel jõudsid lõhkujad Riia maantee äärsele Vanale kalmistule ning 17. septembriks oli seal puruks löödud kuni 12 hauaplaati.



«Need lõhkumised hakkavad pihta siis, kui algab kool,» ütles kalmistuvaht Aleksander Kalvi. Kõik hauaplaadid on tema sõnul vastu mõnd kõva äärt katki löödud.



Kalvi rääkis, et on arvatavaid lõhkujaid ka ise näinud, kuid siis ei osanud ta poisse hauaplaatide purustamises kahtlustada. «Olid sellised 12—14-aastased,» meenutas ta. «Sõitsid trikiratastega.»



Peale haudade rüvetamise on hakatud kalmistul sagedamini alkoholi pruukima ja jalgratastega sõitma ning seal näeb tihti noortekampu kogunemas.



Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles