Huvikool kutsub vanemaid õppima

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merike Kuivits
Merike Kuivits Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Viljandi huvikool alustab esmaspäeval taas koolitusprogrammi «Sild», millest on oodatud osa saama igas eas laste vanemad, õpetajad ja vanavanemadki.


Koolitusprogrammi juht Merike Kuivits, mitmendat aastat seda õppust juba teete?

Meie lapsevanemate koolil läheb juba kaheksas hooaeg. Praegusel kujul on see ennast väga hästi õigustanud ning koolituse läbinud on andnud head tagasisidet.



Kui tavaliselt on lapsevanematele mõeldud õppused üsna lühikesed ning neid korraldatakse koolides koosolekute jätkuks, siis meie koolitus on väga mahukas ja mitmekülgne.



Kui pikalt see kestab?


Lapsevanem saab koolitusel käia kaks aastat. Õppusel on neli tsüklit, millest igaüks on 12 nädala pikkune. Kohtumised on kord nädalas esmaspäeviti ja kestavad poolteist tundi. Seal käib kohal kindel grupp.



Võimalust mööda oleme lisaks koolitusele teinud avatud loenguid, millele on oodatud ka teised huvilised. Selle aasta loengute osas läbirääkimised veel käivad.



Kas kõigi kaheksa aasta jooksul on programm olnud ühesugune?


Meie koolitus on mingil määral vanemate endi kokku pandud: kooskäimistel on üles kerkinud järjest uusi teemasid, millest ongi välja kujunenud neli tsüklit.



Esimene tsükkel räägib sellest, mida toob laps sündides endaga kaasa: tema sünnipärastest omadustest, iseärasustest ja eeldustest. Kevadsemester käsitleb vastukaaluks keskkonda, kuhu laps sünnib, ja seda, kui suuri väljakutseid see vanematele esitab.



Teise aasta algul vaatleme suhtlemist ning pidureid ja tõkkeid, mida inimesed ise oma teele veeretavad. Kõige lõpuks tuleb tsükkel, mis on minu arvates kõige olulisem: see räägib enda tasakaalustamisest. Selle oleme programmi võtnud tänu lapsevanematele, kes on tõdenud, et kõik saab alguse iseendast.



Igal semestril annan teatud osa tunde mina, kuid koolituses osaleb ka teisi huvikooli õpetajaid ja inimesi väljastpoolt meie asutust.



Kuidas koolitusele pääseb?


Osalemiseks palume soovijatel end registreerida 18. septembrini. Selleks vajaliku info leiab Viljandi huvikooli

koduleheküljelt

.



Grupiga saab liituda ka esimesel kohtumisel, mis leiab aset 21. septembril Viljandi linnaraamatukogu videosaalis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles