Viljandimaa napsas endale kõigi maavalitsuste raamatupidamise

Hans Väre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi maavanema Lembit Kruuse sõnul kaalutakse raamatupidamisüksuse paigutamist seni maavalitsuse planeeringutalituse käsutuses olnud tubadesse. Kunagi geodeesiaarhiivi tarvis rajatud vahekorrus lammutataks
siis maha, kuid suurt remonti ruumides ei tehta.
Viljandi maavanema Lembit Kruuse sõnul kaalutakse raamatupidamisüksuse paigutamist seni maavalitsuse planeeringutalituse käsutuses olnud tubadesse. Kunagi geodeesiaarhiivi tarvis rajatud vahekorrus lammutataks siis maha, kuid suurt remonti ruumides ei tehta. Foto: Elmo Riig / Sakala

Siseministeeriumis küpsenud kava kohaselt liidetakse kõigi maavalitsuste raamatupidamised tuleva aasta algul ühte üksusesse, mis hakkab tööle Viljandi maavalitsuses.


Uue asutuse endale saamiseks esitasid regionaalminister Siim Kiislerile sooviavalduse viis  maavalitsust, kuid teisipäeval kogunenud komisjon otsustas just Viljandi kasuks. Seega saab maakond väärtuslikke töökohti juurde, mitte ei kaota neid, nagu tsentraliseerimise puhul tavaks.



Maavanem Lembit Kruuse tõdes, et kui raamatupidamiskeskus oleks rajatud kuhugi mujale, vaataks Viljandi maavalitsus ümberkorraldustele ilmselt nukrama pilguga kui nüüd.



«Ent igal juhul on mul hea meel selle üle, et minister võttis seisukoha teha üksus mõnda maakonnakeskusesse, mitte Tallinna või Tartusse,» kinnitas Kruuse.



Kommentaarid
Copy
Tagasi üles