Õiguskantsler: maavanema tegevus oli õigusvastane

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võhma laululava ehituse ettevalmistamine on pälvinud suure tähelepanu ning selle vastased on leidnud, et protsessiga on korduvalt rikutud seadust. Fotol linnapea Avo Põder
Võhma laululava ehituse ettevalmistamine on pälvinud suure tähelepanu ning selle vastased on leidnud, et protsessiga on korduvalt rikutud seadust. Fotol linnapea Avo Põder Foto: AFP / Scanpix

Õiguskantsler Indrek Tederi hinnangul käitus Viljandi maavanem Võhma laululava ehitamiseks antud ehituslubade üle järelevalve tegemata jättes õigusvastaselt.


Viljandi maavanemat teavitati mullu detsembris, et Võhma linnavalitsus on andnud loa laululava ehitamiseks kinnistul, kus asub kinnismälestis. Ehitusloa andmiseks puudus linnavalitsusel muinsuskaitseameti luba.

Õiguskantsler saatis Viljandi maavanemale maavanemale ettepaneku rikkumise kõrvaldamiseks ja soovituse hea halduse tava järgimiseks, kirjutas «Õhtuleht».

Õiguskantsler on seisukohal, et maavanem peab alustama laululava ehitamiseks antud lubade üle järelevalvemenetlust. Juhul kui maavanem jõuab seisukohale, et Võhma linnavalitsuse antud ehitusluba ei vasta põhiseadusele, seadusele või seaduse alusel antud muule õigusaktile, soovitab õiguskantsler teha linnavalitsusele ettepaneku kooskõlastada ehitusluba 15 päeva jooksul õigusnormidega.

Kui linnavalitsus ettepanekut ei täida, soovitab õiguskantsler pöörduda protestiga halduskohtusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles