Koolimaja müük jooksis taas luhta

, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lilli koolimajaga on seotud nostalgilisi mälestusi, kuid kohalike arvates pole mõtet muuta maja tolmavaks muuseumiks.
Lilli koolimajaga on seotud nostalgilisi mälestusi, kuid kohalike arvates pole mõtet muuta maja tolmavaks muuseumiks. Foto: Elmo Riig / Sakala

Ehkki Karksi vald on proovinud Läti piiri lähistel asuvat vana Lilli koolimaja kaks korda müüa, pole leidunud ühtki ostjat.


Esimene müügikatse tehti juunis, teine enampakkumine lõppes 31. augustil.



Ehkki kevadel väitis vallavanem Arvo Maling «Sakalale», et maja vastu oli huvi tundnud mitu võimalikku ostjat, ei tulnud kummalgi korral ühtki pakkumist.



Juba esimese katse eel pidas majandusnõunik Tõnis Laurik vallavalitsuse komisjoni välja kuulutatud 300 000-kroonist alghinda liiga kõrgeks.



Müügitingimuste järgi oleksid sellele summale lisandunud veel 1000 krooni oksjonil osalemise tasu ning ostuga kaasnev riigilõiv ja notaritasu.



Siiski jäi ka augustis kinnistu alghind samaks.



Karksi vallavanem Arvo Maling selgitas, et huvipuuduse taga polnud põhjust näha liiga soolast hinda. «Suvel on inimesed teisel lainel ja jaanipäeva paiku on nad hõivatud pigem perekondlike ettevõtmistega,» rääkis ta.



Kommentaarid
Copy
Tagasi üles