Riiki petnud firma hakkab taas riigile ehitama

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Facio
Facio Foto: Elmo Riig / Sakala

Hoolimata sellest et maakohus mõistis eelmisel nädalal Facio Ehituse maksupettuses süüdi, jätkab firma riigile ehitamist ning sõlmib sel nädalal lepingu kutsekooli ühiselamu rajamiseks.


«Valikut pole,» nentis Viljandi ühendatud kutsekeskkooli direktor Tarmo Loodus. Pärast riigihangete seaduse mitmekordset ülelugemist jõudis ta veendumusele, et ka ehitaja maksupettuses süüdimõistmine ei lase riigile kuuluval koolil lepingust loobuda.



Tegelikult oleksid kool ja ehitusfirma pidanud lepingu sõlmima juba eelmisel nädalal, kuid siis tegi Harju maakohus otsuse, millega mõistis Facio Ehituse süüdi haldurile maksudeklaratsioonides tahtlikult valeandmete esitamises ja karistas ettevõttet kolme miljoni krooni suuruse trahviga. Samuti mõisteti temalt riigi kasuks välja 13,3 miljonit krooni tasumata jäänud makse.



Otsuse järel pöördus Tarmo Loodus haridusministeeriumi poole, et teada saada, milline on riigi seisukoht Facio Ehitusega lepingu sõlmimise suhtes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles