Kohus kuulutas välja Leviehituse pankroti

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leviehituse kontor.
Leviehituse kontor. Foto: Elmo Riig / Sakala

Pärnu maakohtu Kuressaare kohtumajas kuulutati teisipäeval välja osaühingu Leviehitus pankrot, mille aluseks oli ettevõtte enda avaldus.



Leviehituse ajutine pankrotihaldur Terje Eipre ütles BNS-ile, et tema toetas kohtus võlgniku taotlust osaühingu pankrot välja kuulutada.



Eipre sõnul ulatuvad Leviehituse kohustused võlausaldajate ees 65 miljoni kroonini. Võlausaldajaid on palju, umbes 300, ja seetõttu ei toonud haldur välja nende seast suuremaid. «Pandiga on tagatud Swedbanki nõue,» lausus ta.



Leviehitusele kuuluva vara väärtus ei ületa halduri arvates ilmselt 50 miljonit krooni. «Et peamiselt on tegemist nõuete ja kinnisvaraga, on tegelikku laekumist pankrotivarasse raske prognoosida,» nentis Eipre.



Ametlikult on Leviehitusel käimas saneerimismenetlus, mis septembri algul oli jõudnud ettevõtte määruskaebuse alusel riigikohtusse.



Varem oli Tartu maakohus jätnud Leviehituse saneerimiskava kinnitamata ja menetluse lõpetanud. Leviehitus kaebas maakohtu määruse edasi Tartu ringkonnakohtusse, kes jättis selle muutmata.



Majandusaasta aruande järgi oli Leviehitus möödunud aastal 56,6 miljoni krooniga kahjumis, ehkki 2007. aastal oli ta olnud 32 miljoni krooniga kasumis. Ehitusfirma müügitulu vähenes mullu 2007. aastaga võrreldes 19 protsenti, 321 miljoni kroonini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles