Koolipoiss sikutas Heimtali karjäärist suure haugi

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Kangus oma elu suurima saagiga
Martin Kangus oma elu suurima saagiga Foto: Erakogu

Viljandi koolipoiss Martin Kangus tõmbas Heimtali karjäärist välja havipuraka, mida asjatundja nimetab tema ea kohta tubliks saavutuseks.


Jakobsoni gümnaasiumis õppiv 13-aastane Martin läks laupäeval karjääri veesilmale kummipaadi ning spinninguga. Ühel hetkel tundis ta, justkui oleks konks kuhugi takerdunud. Tegelikult haakis end konksu külge haug, kelle kättesaamisega oli omajagu tegemist.



«Ikka päris tükk aega mässasin,» lausus Martin. «Tamiiliga tegin kätele ka natuke viga.»



Kui lõpuks õnnestus haug kahvaga paati vinnata, kukkus konks kala suust. Seega sai poiss kalast jagu suisa viimasel hetkel. Kodune mõõtmine näitas haugi kaaluks 4,5 kilogrammi ja pikkuseks 81 sentimeetrit. Martin on varemgi purakaid kalu kätte saanud, kuid nüüd püütud haug on seni suurim. Eilseks oli haug juba marinaadis.



Ajakirja «Kalastaja» vastutava väljaandja Hanno Kase arvates on 4,5 kilo kaa-luv haug 13-aastase poisi kohta ilus suur saak. «Nii suured haugid moodustavad umbes kümme protsenti kõikidest meil püütavatest —, enamik on väiksemad,» lausus ta.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles