Olustvere mõisa tiigid said puhta veepeegli

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Olustvere pargi mudastest, haisvatest ja veetaimi täis kasvanud tiikidest, kust kaladki kadunud olid, on pärast 16 kuud kestnud puhastustöid saanud sillerdava veega vaatamisväärsused.



Tiikide avamise pidu oli 1. septembril.



Nende mudast puhastamiseks, kallaste kindlustamiseks ja kanalite renoveerimiseks sai Olustvere teenindus- ja maamajanduskool keskkonnainvesteeringute keskuselt 4,2 miljonit krooni.



«Selle raha eest tehti korda ka drenaažisüsteem ja saartele viivad sillakesed. Tiikidevahelistes kanalites asendati nõukogude ajal pandud betoonplaadid maakividega,» rääkis maamajanduskooli projektijuht Marika Luik.



Marika Luige sõnul oli esialgu kavas korda teha neli tiiki, aga et tööd kujunesid kavandatust odavamaks, said puhtaks ka kaks madalamat, mesila lähedal asuvat veesilma. Tõsi, selleks raha ei jagunud, et seal kaldaid kindlustada ja veekogud maakividega ääristada.



Olustvere teenindus- ja maamajanduskooli direktor Arnold Pastak avaldas lootust, et tiike on võimalik edaspidi puhastada iga viie aasta tagant.



Et nüüd said korda ka tiikide põhjaklapid, saab neid veest tühjaks lasta, mis muudab puhastustööd lihtsamaks ja odavamaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles