Turbasaak jääb üsna kasinaks

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Turbatootjaid ühendava Turbaliidu hinnangul saab tänavu koguda 70-80 protsenti plaanitud turbakogusest, sama meelt on liidu liige aktsiaselts Ramsi Turvas.


«Turbakogumine ei läinud eriti hästi, aga ka mitte hullemini kui eelmisel aastal,» rääkis Ramsi Turba juhataja Kalju Rattasep, kelle sõnul oli mullune suvi turbatootjaile eriti vilets.



Aktsiaseltsi nõukogu esimees Tarmo Rattasep ütles, et juunis ja juulis tuli ette perioode, mil turbakogumine katkes nädalaks või pikemakski ajaks.



«Lõplikke numbreid tänavu toodetud turbakoguse kohta pole, kuid arvestame, et saame soovitud mahust 60-70 protsenti,» lausus nõukogu esimees.



«Juunis, juulis ja augustis saime rabas tööd teha ainult vähestel päevadel,» sõnas ka Parika osakonna juhataja Meelis Luik.



Viljandimaal kaevandavad turvast veel aktsiaseltsid Kraver ja Mikskaar. Viimase tootmisjuht Märt Puhmaste hoidus kiirele töögraafikule viidates tänavust turbatootmise mahtu kommenteerimast.



Tarmo Rattasepa jutu järgi lõpeb turbakogumine tavaliselt augustis. Osa tehnikat on juba hoiuplatsidele talvekorterisse pandud ning mõni masin on remondis.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles