Karud hirmutati inimestest eemale

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enne hirmutamist tee ääres toimetanud karud ei teinud inimest märkamagi.
Enne hirmutamist tee ääres toimetanud karud ei teinud inimest märkamagi. Foto: Erakogu

Tartu maantee ääres luusida armastanud kolm noort karu peletati nädalavahetusel keskkonnaameti ja jahimeeste ühisel jõul sellest kohast kaugemale.


Nii loomade kui inimeste huvides ettevõetud aktsioon vältas pühapäeva ja esmaspäeva. Leie jahimeeste seltsi jahimees Heinar Pihlak ütles eile, et järgmisel kahel päeval karusid tolles kandis ei nähtud.



Vaibla ja Jõesuu vahel maan­tee kõrval asjatasid kolm karu tema teada vähemalt viimased poolteist nädalat. Metsloomad ei peljanud eriti inimesi, kes autoga mööda sõites ning karusid nähes kinni pidasid, et pilti teha või niisama uudistada.



Jahimehe andmeil oli inimese ja looma vahe teinekord vaid neli-viis meetrit, vilistamise ja plaksutamise peale vantsisid päntajalad pisut kaugemale.



«Karud toimetasid maantee ääres vist lausa iga päev,» lausus Heinar Pihlak. «Rääkisime siin jahimeestega omavahel, et kolmest loomast tekkis väike karumaffia. Oli vaja midagi ette võtta.»



Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles