Naiskonda juhendab tänavu Margit Keerutaja

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veel mullu mängijana Viljandi Metalli võrkpallinaiskonda kuulunud Margit Keerutaja saab algaval hooajal
tuleristsed sama võistkonna peatreenerina.
Veel mullu mängijana Viljandi Metalli võrkpallinaiskonda kuulunud Margit Keerutaja saab algaval hooajal tuleristsed sama võistkonna peatreenerina. Foto: Elmo Riig / Sakala

Augustis Peeter Vahtra loobumise järel treenerita jäänud Viljandi võrkpallinaiskonda hakkab eeloleval hooajal juhendama Margit Keerutaja.


Viljandi võrkpalliklubi Volle juhi ja naiskonna Viljandi Metall esindaja Margus Keerutaja sõnul oli tema tütre Margit Keerutaja värbamine loogiline samm. «Ta on seda ametit õppinud ja mitu aastat treenerina töötanud. Samuti on talle enamiku võistkonna mängijate tugevused ja nõrkused teada.»



Mullu ühtaegu Viljandi Metalli ja Noortekoondis / Audentese naiskonna peatreener olnud Peeter Vahtra pani ameti maha augustis, kui Eesti võrkpallitreenerite kogu otsustas, et ei poolda treeneri töötamist ühel ajal kahes meistriliiga klubis.



Kuigi treenerite kogu seisukohavõtt polnud Vahtrale kohustus, ei soovinud ta ametivendadega vastuollu minna ning katkestas Viljandi klubiga sõlmitud kolmeaastase lepingu.



Mullu veel Viljandi naiskonna sidemängija rollis olnud Margit Keerutaja nentis, et uue kohustuse vastuvõtmise otsus tuli tal ürpis kergelt — pikka veenmist tarvis polnud. «Päris kõhklusteta ma siiski nõus polnud,» lisas ta.



Tänavu Tartu ülikooli kehakultuuri teaduskonna magistriõppe lõpetada kavatsev naine on viimastel aastatel teinud treeneritööd Tartu klubi Duo noortevõistkondadega, samuti on tal kogemusi Eesti noortekoondise treenerina. Tema sõnul on ka Viljandi võrkpalliesindusse tänavu kaasatud veidi rohkem noori ning nende osa ja mängukoormus kindlasti kasvavad.



Margus Keerutaja ütlemist mööda on koosseisu muudatustest praegu siiski veel veidi vara rääkida, ehkki naiskonna tiitlivõistlustele ülesandmise tähtaeg on ukse ees.



«Jäänud on mõned lahtised otsad, mis peaksid lähipäevil kokku põimuma,» lausus ta ning andis mõista, et on nii võistkonnast lahkujaid, kõhklejaid kui uustulnukaid.



Eesti võrkpalli liit ootab tuleval hooajal naiste Salestari liigas osaleda soovivate võistkondade nimekirju 14. septembriks.



Võrkpallimeistrit selgitava Salestari liiga esimesed mänguvoorud on kavas oktoobri teisel nädalavahetusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles