Varjupaik kutsub taimi annetama

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi Floreasi juhataja Margus London ja varjupaika juhtiv Triinu Priks usuvad, et koos linnaelanikega suudetakse kodututele loomadele luua hubane jalutuspaik.
Viljandi Floreasi juhataja Margus London ja varjupaika juhtiv Triinu Priks usuvad, et koos linnaelanikega suudetakse kodututele loomadele luua hubane jalutuspaik. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi kodutute loomade varjupaik kutsub linnarahvast sügisestel aiatöödel ülejäänud taimi annetama, et teha troostitust ja umbrohtu kasvanud paigast loomadele hubane jalutusplats.


«Kutsume inimesi üles meile järgmise paari nädala jooksul taimi annetama,» ärgitas varjupaigas vabatahtlikuna töötav Katrin Kalvi.



«Äraantavad taimed on oodatud Musta tee aiandisse,» ütles Viljandi Floreasi juhataja Margus London. Tema firma aitab varjupaika selles ettevõtmises tasuta, tehes haljastusprojekti ja andes hiljem tööde juures nõu.



«Eelkõige on oodatud okaspuude ning suurte lehtpõõsaste, näiteks sirelite ja jasmiinide istikud,» rääkis haljastusfirma juht.



Vastu võetakse ka marjapõõsaid ja lilli. Margus London ütles, et kõike läbisegi siiski maha ei panda. «Teeme taimedest valiku ja Tootsi peenart varjupaiga juurde ei tule,» lubas ta.



Tähtsaks tööks pidas London kuuseheki rajamist. See pakuks kaitset kõvade tuulte eest, mistõttu külmal ajal oleks olemine hubasem. Kaherealisse hekki läheks tema arvates umbes 1000 kuuseistikut.



Margus London tähendas, et eskiisi veel pole. See tehakse siis, kui on teada, millised taimed on õnnestunud kokku koguda. Lähipäevadel on kavas räämas plats puhtaks niita ja varjupaiga juhataja Triinu Priks organiseerib kivide koristamise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles