Märt Israel valmistub Kreeka võistluseks

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Märt Israel
Märt Israel Foto: Liis Treimann

Berliinis kergejõustiku maailmameistrivõistlustel jalga vigastanud kettaheitja Märt Israel valmistub tuleval nädalal Kreekas Thessaloníkis peetavaks IAAF-i kergejõustiku finaalvõistluseks.


Seda, kui hästi on parema jala reie lähendajalihase rebend paranenud ja kas ta on võistlusteks täiel määral valmis, ei osanud Karksi valla mees eile öelda.


«Pärast maailmameistrivõistlusi olen küll treenimist jätkanud, aga heitnud ma vahepeal pole,» nentis ta. «Olen toonust hoidnud peamiselt jõusaalis: pumpan lihast. Seis muutub iga päevaga paremaks.»



Traumat ei hinnanud Israel kuigi suureks ning väitis, et see pole end enam tunda andnud tavaelus ega treeningutel. «Nädalavahetusel võtan ketta kätte. Alustan kohapealt. Enne Thessaloníkisse sõitu teen paar tõsisemat heitetreeningut kindlasti ka.»



Rahvusvahelise kergejõustikuliidu finaalvõistlusele kutsutakse hooaja eri võistluste tulemuste põhjal moodustatud edetabeli kaheksa paremat. Märt Israel on selles pingereas kettaheitjatest seitsmendal kohal. Varem pole ta sellesse prestiižsesse nimekirja mahtunud.



Neljapäeval Kreekasse uut kogemust hankima sõitev sportlane ei teinud saladust sellestki, et peale uhkes seltskonnas võistlemise ahvatleb teda reisi ette võtma IAAF-i pakutav rahaline boonus.



«Kes see ikka rahast ära ütleb,» lausus ta. «Selleks peab muidugi tulemuse kirja saama.»



Israeli rahuldaks heide 63 meetri juurde. «Tahtmine võistelda on suur ja füüsis hea. Missuguseks võistlus kujuneb, on praegu keeruline hinnata,» rääkis ta.


Maailmameistrivõistlusi meenutades tunnistas Märt Israel pettumust.



«Muidugi oli see hooaja olulisim mõõduvõtt,» tõdes ta. «Vigastus näitas ära ühe nõrga koha ning talvel võtan seda ettevalmistumise juures arvesse. Sageli tunduvad väikeste lihasgruppide harjutused tüütud: need on aeganõudvad ja neid tuleb palju korrata. Edaspidi olen hoolikam ja kannatlikum.»



Eestist pääsesid 12. ja 13. septembril peetavale võistlusele Märt Israeli kõrval veel IAAF-i meeste ketteheitetabeli liider Gerd Kanter ning kaugushüppaja Ksenija Balta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles