Kohus algatas Leviehituse pankrotimenetluse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leviehituse kontor.
Leviehituse kontor. Foto: Elmo Riig / Sakala

Pärnu maakohus algatas osaühingu Leviehituse avalduse alusel ettevõtte pankrotimenetluse.


Pärnu maakohtu pressiesindaja Elo Kirsipuu teatas BNS-ile, et kohtuistung ettevõtte pankrotiavalduse läbivaatamiseks toimub Pärnu maakohtu Kuressaare kohtumajas 14. septembril. Kohus nimetas ettevõtte pankrotiasjas ajutiseks pankrotihalduriks Terje Eipre.

Pankrotimenetlust alustava määrusega muutis Pärnu maakohus 7. augustil tehtud kohtu määrust, millega lükati võlgniku ehk Leviehituse pankrotiavalduse alusel pankrotimenetluse algatamise otsustamine edasi kuni saneerimiskava kinnitamise või saneerimismenetluse lõpetamiseni.

Varasemalt jättis Tartu maakohus määrusega Leviehituse saneerimiskava kinnitamata ja lõpetas ettevõtte saneerimismenetluse. Leviehitus kaebas maakohtu määruse edasi Tartu ringkonnakohtusse, kes jättis selle muutmata.

Leviehituse juhataja Indrek Saar on "Sakalale" öelnud, et Leviehitusel on kogunenud võlgu umbes 60 miljonit krooni ehk enam-vähem sama palju, kui kliendid on firmale tasumata jätnud.

Saar nentis, et võlgnike tekkimisele andsid peaasjalikult hoobi kinnisvaraturu kokkukukkumine ning üldine kehv majandusolukord.

Leviehitusel oli leping Viljandi linnaga, mille kohaselt pidi ettevõte aasta lõpuks ehitama Viljandi järve äärde veekeskuse. Viimase pidi linn seejärel ehitusfirmalt ära ostma.

Veekeskus oleks linnale koos käibemaksuga maksma läinud 47,1 miljonit krooni. Nüüd on selge, et seda ehitust järve äärde ei kerki.

Leviehituse majandusaasta aruande kohaselt oli ettevõtte möödunud aastal 56,6 miljoni krooniga kahjumis, 2007. aastal oli firma veel 32 miljoni krooniga kasumis.

Leviehituse omanikud on võrdsetes osalustes Indrek Saar, Kuldar Ilus, Peeter Kilk ja Jüri Lunt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles