Saarepeedil valmis spordiväljak

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saarepeedi kooli kehalise kasvatuse õpetaja ja treener Elmar Põder loodab, et tänu vastvalminud väljakule jõuab varasemast rohkem noori spordi ja tervislike eluviiside juurde.
Saarepeedi kooli kehalise kasvatuse õpetaja ja treener Elmar Põder loodab, et tänu vastvalminud väljakule jõuab varasemast rohkem noori spordi ja tervislike eluviiside juurde. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Teisipäeval Saarepeedi kooli territooriumil avatud asfalteeritud täismõõtmetes korvpalliväljak annab kohalikele noortele senisest hulga paremad sportimistingimused. 


80 õpilasega Saarepeedi koolis kehalise kasvatuse õpetaja ja treenerina töötav Elmar Põder ütles, et uus väljak on kõva sõna, eriti praegust majandusseisu arvestades. «Nüüd saab sügisel kehalise kasvatuse tunde ja treeninguid kauem väljas värske õhu käes teha ega pea nii ruttu saali minema,» rõõmustas ta.



«Siin leiavad tegevust nii kooli õpilased kui ümbruskonna noored. Varem oli Saarepeedi noortel kombeks veeta aega kohalikus bussijaamas, aga see põletati maha. Ehk hakkavad nüüd palli pilduma,» lootis spordientusiast ja lisas, et suurte majade vahel palliplatsi pole.



Praeguseks asfalteeritud väljak oli algul kavas katta killustikuga, aga siis leiti, et see jääb meie oludes liiga pehmeks. Korvilauad on platsil juba üleval, mõne aja pärast saab seal treeneri sõnul mängida ka võrkpalli ja maahokit, toksida jalgpalli ja sõita rulluiskudega.



«Professionaalseks pallimänguks jääb kate liiga kõvaks, aga algtõed saab selgeks õpetada. Eks noored või hiljem juurde õppida,» tõdes ta.



Kommentaarid
Copy
Tagasi üles