Abja gümnaasium avas ühe sisekaitseklassi lisaks

Tea Raidsalu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Abja kooli sisekaitseklassi piirivalve eriala õpetaja Andres Reimaa.
Abja kooli sisekaitseklassi piirivalve eriala õpetaja Andres Reimaa. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kui varasematel aastatel tundsid noored Abja gümnaasiumi sisekaitseklassis õppimise vastu üpris leiget huvi, siis tänavu jagus õpilasi kümnendasse nii palju, et õnnestus avada kaks klassikomplekti.


Abja gümnaasiumi direktori Jüri Ojamäe jutu järgi pole keskkooli osas paralleelklasse olnud kolm aastat. «Tänavu kevadel lõpetas samuti üks klass,» lausus ta.



Täna alustab Ojamäe sõnul X-a klassis ehk tavaklassis õppetööd 24 ning X-b klassis ehk sisekaitseklassis 13 noort. «Neist viis on lõpetanud meie kooli, kaheksa tuleb mujalt,» täpsustas direktor.



XI klassis õpib sisekaitseaineid 27 õpilasest kolm ning XII klassis 27 noorest viis. Õppetöö on jagatud nii, et üldainetundides on õpilased koos, kuid sisekaitse suuna valinud käivad õppekava alusel erialatundides.



Uue eriharuna on Abja gümnaasiumi sisekaitseklassi õppekavva tänavu lisandunud päästjaõpe. «Sõlmisime päästeametiga koostöölepingu, mille järgi noored läbivad kolme aasta jooksul viis kursust ning saavad XI klassis päästja esimese kutsetunnistuse,» rääkis Ojamäe.



Lisaks gümnaasiumi põhiainetele õpetatakse gümnaasiumi sisekaitseklassis sportlik-kaitseväe ning piirivalve, korrakaitse ja riigikaitse õppeaineid, samuti enesekaitset.



Õppejõudud on oma ala spetsialistid piirivalvest, päästeametist, kaitseliidust ja politseist.



Õpe annab õpilastele võimaluse tutvuda sisekaitse­struktuuride tööga, et valida sobiv elukutse. Edukad õppurid saavad piirivalveametilt soovituskirja Muraste piirivalvekooli.



Kutseõpet alustati toonases Abja keskkoolis 1995. aastal, mil keskenduti piirivalvurite ettevalmistamisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles