Silt püsib teeservas prügistajate pärast

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aastatetagusest tänuväärt tööst annab märku nüüd juba võssa peitunud
infotahvel.
Aastatetagusest tänuväärt tööst annab märku nüüd juba võssa peitunud infotahvel. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Mitu aastat tagasi Viljandi prügila juures teeserva koristanud noorteühingu tegu meenutab endiselt silt, mis hakkab juba võpsikusse vajuma.


Ühtlasi on kraavi taas prügi tekkimas, kuigi noortelaagri EstYes koristatud teeservast teataval sildil on ühtlasi lause, mis palub inimeste tööd austada.



Küsimusele, kas ei võiks seda nüüd maha võtta, vastas Pärsti vallavanem Erich Palm esmalt tänuga vihje eest ja lubas asja uurida. Järgmisel hommikul põrutas Palm, et silt jääb alles.



«Kas mul on võimalik kohtuda inimesega, kes sellise ettepaneku tegi? Seda silti on väga vaja, niikaua kui meie hulgas on neid, kes arvavad, et see kraav ongi prügimägi. Sinna on toodud eterniiti, prügi kotikesi ja lausa diivan,» lausus ta.



Palm tähendas, et ehk on sildi vastu olev inimene üks neist, kes kraavi salamisi prügi sokutab.



«See kraav pole prügimägi! Mul oleks väga hea meel, kui ajakirjandus oleks inimeste suhtes kriitilisem ja teeks selgitustööd,» lisas ta.



Noortevahetuse arengu ühingu EstYes juhataja Aleksandr Kurušev ütles, et tema poolest võib nimetatud silt teeveeres edasi seista, aga sinna võiks lisada aastaarvu, millal töö tehti.



Ta ei teadnud kohe täpselt öelda, kuid pakkus, et peamiselt välismaa noortest koosnev rühm koristas kraavi 2003. või 2004. aastal. Juhataja sõnul oli silt erandlik ning selle pani vald — mujal Eestis tehtud tööd sedasi ei tähistatud.



Kurušev lisas, et tänavu vahendas EstYes Eestis enam kui 30 noortelaagrit, mille ajal tehti eri paigus vabatahtliku tööd.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles