Leviehituse pankrotimenetluse algatamine selgub lähipäevil

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leviehituse kontor.
Leviehituse kontor. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi ehitusfirma Leviehitus on esitanud Pärnu maakohtule pankrotiavalduse, kas menetlus algatatakse, selgub 3. septembriks.

Pärnu maakohtu pressiesindaja Elo Kirsipuu rääkis, et Leviehitusel on paralleelselt menetluses saneerimis- ja pankrotiavaldus, esimene Tartu ja teine Pärnu maakohtus.


«Tartu maakohtus tehtud määrus saneerimiskava mittekinnitamise ja saneerimismenetluse lõpetamise kohta on läbinud teise kohtuastme ja jäeti ka seal muutmata. Veel on võimalik määrus vaidlustada riigikohtus,» ütles Kirsipuu.


Riigikohtus saab saneerimismenetluse lõpetamise määruse vaidlustada 15 päeva jooksul pärast seda, kui ringkonnakohus on otsuse teinud ehk 3. septembrini.
Kirsipuu sõnul on Pärnu maakohus seetõttu pankrotiavalduse menetlusse võtmise määrusega ühtlasi lükanud edasi pankrotimenetluse algatamise otsustamise kuni saneerimiskava kinnitamiseni või saneerimismenetluse lõpetamiseni.


Leviehituse juhatuse esimehe Indrek Saare sõnul pole veel kindel, kas firma vaidlustab saneerimiskava mittekinnitamise ka riigikohtus. «Me seda advokaadiga veel arutanud,» ütles ta.


Saar on varem ajakirjanduses öelnud, et Leviehitusel on kogunenud võlgu umbes 60 miljonit krooni ehk enam-vähem sama palju, kui kliendid talle tasumata on jätnud. Saar nentis, et võlgnikele andsid peaasjalikult hoobi kinnisvaraturu kokkukukkumine ning majanduse üldine kehv seis.


Leviehitusel oli varasema info kohaselt leping Viljandi linnaga, mille järgi pidi aasta lõpuks valmima Viljandi järve äärde veekeskus, mille linn seejärel ehitusfirmalt ära oleks ostnud. Veekeskus oleks läinud linnale koos käibemaksuga maksma 47,1 miljonit krooni. Nüüdseks on veekeskuse ehitus Leviehituse majandusraskuste tõttu pidurnud.


«Ametlikest Teadaannetest» selgub, et Leviehitus on ühinenud oma tütarettevõtte osaühing Levivaraga, millel on 50- ja 40-protsendilised osaluses osaühingutes Domen ja Sakala Property Group.


Ühinenud ühingute võlausaldajatel on võimalik esitada oma nõuded tagatise saamiseks tuleva aasta veebruari eelviimase päevani.


Indrek Saare sõnul on ühinemine puhtalt ettevõtte struktuurimuudatus.


Leviehituse majandusaasta aruande järgi oli ettevõte möödunud aastal 56,6 miljoni krooniga kahjumis, 2007. aastal oli ta veel 32 miljoni krooniga kasumis.


Ehitusfirma müügitulu kahanes 2008. aastal võrreldes tunamullusega 19 protsendi võrra 321 miljoni kroonini.
Aruandeaastal töötas kontsernis kokku 115 inimest, kelle töötasude summa oli 22 miljonit krooni.


Aastavahetusel oli ehitusfirma jaotamata kasum seitse miljonit krooni.


Leviehituse omanikud on võrdsetes osalustes Indrek Saar, Kuldar Ilus, Peeter Kilk ja Jüri Lint.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles