Prügivedu läheb neljas vallas veel kallimaks

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärast seda, kui Viljandi prügila 16. juunil suleti, laaditakse maakonna jäätmed endise prügila territooriumil suurtesse konteineritesse ja viiakse
Väätsale. Kui 11 omavalitsuse elanike rahakoti paksust see muudatus ei mõjuta, siis neljas vallas toob endaga kaasa suuremad arved.
Pärast seda, kui Viljandi prügila 16. juunil suleti, laaditakse maakonna jäätmed endise prügila territooriumil suurtesse konteineritesse ja viiakse Väätsale. Kui 11 omavalitsuse elanike rahakoti paksust see muudatus ei mõjuta, siis neljas vallas toob endaga kaasa suuremad arved. Foto: Elmo Riig / Sakala

Nelja Viljandimaa valla elanikud saavad peatselt varasemast suurema prügiarve, ehkki just neis valdades on korraldamata jäätmeveo tõttu hinnad praegugi teistega võrreldes mitu korda kõrgemad.


Viiratsi, Tarvastu, Saarepeedi ja Kõpu valla elanikel kerkib prügiveo hind septembrist 12 protsenti, kuid et uue hinnakirja järgi ei ole veel arveid välja saadetud, pole vallaelanikud hinnatõusust teadlikud.



Viiratsi alevikus suures kortermajas elav Marje Jegorova ütles, et luges teda ähvardavast kopsakamast prügiarvest enam kui kuu tagasi ajalehest, kuid rohkem infot pole saanud. «Keegi midagi ei räägi,» nentis ta. «Eks ma saa arvelt teada.»



90 inimesega suurt prügikonteinerit jagaval Jegoroval arve siiski oluliselt ei suurene, sest senisele paarikümnele peaks lisanduma veidi üle kahe krooni.



Kommentaarid
Copy
Tagasi üles