Võhma lahendab laululavapuslet edasi

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uus paikne laululava või teisaldatav versioon? Võhma linnapea Avo Põder ütles, et ühe kohtulahendi põhjal oleks teisaldatava lavaga tegu vaid siis, kui ehitaja jõuaks selle omal jõul ära viia.
Uus paikne laululava või teisaldatav versioon? Võhma linnapea Avo Põder ütles, et ühe kohtulahendi põhjal oleks teisaldatava lavaga tegu vaid siis, kui ehitaja jõuaks selle omal jõul ära viia. Foto: Elmo Riig / Sakala

Võhma linnavalitsus vormistab praegu õiguskantslerile vastust, milles teatab, et plaanis on senine ehitusluba tühistada ja laululava rajamise protsessi otsast alustada.


Õiguskantsler oli soovinud oma pärimisele vastust küll 21. augustiks, aga linnavalitsus informeeris teda, et tahab otsuse teha pärast linnavalitsuse 25. augusti istungit.



Õiguskantsleri olid appi palunud üksteist laululava rajamise vastu protesteerinud inimest, kellest osa ei ole Võhma kodanikud. Õiguskantsler Indrek Teder saatis linnale kirja, milles nimetas asjaajamise senist käiku seadusvastaseks.



Tema hinnangut mööda ei ole ehitusluba faktiliselt ja õiguslikult põhjendatud ning selle andmise menetlusse pole kaasatud kolmandaid isikuid ehk asjast huvitatud elanikke. Õiguskantsler tegi ettepaneku, et linn ehitusluba uuesti menetleks või paneks püsti teisaldatava lava, mis ei vastaks ehitusseaduses sätestatud ehitise mõistele.



Võhma linnapea Avo Põder ütles, et Võhma ei kavatse õiguskantsleriga vägikaigast vedada, kuigi linn ei ole nõus väitega, justkui poleks kohalikke elanikke ning teisi asjahuvilisi laululava rajamisse kaasatud ja neist asjust informeeritud.



Kommentaarid
Copy
Tagasi üles