Muutus invaliidsuspensionide taotlemise kord

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hooldekodusse paigutamine on väga isiklik info, mida vallalehes avaldama ei peaks.
Hooldekodusse paigutamine on väga isiklik info, mida vallalehes avaldama ei peaks. Foto: Elmo Riig / Sakala

Valitsus kiitis neljapäeval heaks seadusemuudatused, mis ühtlustavad aja, milleks määratakse puude raskusaste ja püsiv töövõimetus. Samuti on tulevikus teatud juhtudel võimalik puude raskusaste tuvastada varasema kolme aasta asemel viieks aastaks.


Muudatus võimaldab tööealistel puudega inimestel ühitada korduva ekspertiisi tegemise ja püsiva töövõimetuse ning puude raskusastme kehtivuse tähtajad.

Seni sai puude raskusastet määrata kuni kolmeks aastaks ning püsivat töövõimetust viieks aastaks.

Muudatusega need tähtajad ühtlustatakse, et püsiv töövõimetus ja puude raskusaste oleks võimalik määrata samaks perioodiks, näiteks kestusega kuus kuud, üks aasta, kaks aastat, kolm aastat või viis aastat.

Kui püsiv töövõimetus tuvastatakse viieks aastaks, on põhjendatuse korral võimalik panna sama tähtaeg ka puude ametliku raskusastme kehtivusele.

Ka pensioniealistel puudega inimestel on võimalik määrata puude raskusaste kuni viieks aastaks varasema kolme asemel. Lastel tuvastatakse puue endiselt maksimaalselt kolmeks aastaks, sest nende terviseseisund muutub täiskasvanute omast kiiremini.

Ka töövõimetuspensioni taotluse esitamise tähtaeg pikeneb kolme kuuni otsuse tegemise päevast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles