Piiritee saab korda tuleval aastal

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti ja Läti piiritähis.
Eesti ja Läti piiritähis. Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Karksi-Nuiast Läti piirini viivale teele, mille tolmuvabaks muutmist Lilli kandi rahvas ammu oodanud on, jõuavad teemehed ilmselt alles aasta lõpul.



«Lätist on veel mõni dokument tulemas, siis saab siseministeeriumiga sõlmida rahastamislepingu ja riigihanke välja kuulutada,» rääkis Lääne regionaalse maanteeameti Viljandi esinduse peaspetsialist Allan Allik. Tööd on tema sõnul takistanud mitmesugused pisimured ja projekti muutmine.



Riigihanke loodab amet välja kuulutada septembris ja tööd alustada detsembris.



Allan Allik rääkis, et teelõigul on vaja teha palju mullatöid, sinna tuleb vedada kruusa ja liiva, õgvendada ja kraave kaevata. «Kõike seda saab teha ka talvel,» lausus ta.



Katte ehitus algab tema sõnul kevadel.



Äriküla elanik ja erabussijuht Heiki Truuvelt ütles, et praegu on Lilli tee tänu hiljutistele Balti keti üritustele heas seisukorras, kuid varasematest aegadest on see lõik meeles kehvalt läbitavana.



«Eks teemehed näinud nädal enne Balti keti aastapäeva kõvasti vaeva,» rääkis Truuvelt. Tema jutu järgi kannatavad Äriküla inimesed ka tolmu käes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles