Paber: Viljandi poiss mängis Trakais metsasarve

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Augusti algul oli Leedu väikelinnas Trakais viiendat korda puhkpillilaager, millest võttis osa ka Viljandi muusikakoolis metsasarve õppiv Mano Onni.



Laagri algataja ja korraldaja Hollandi päritolu Bert Langeler on Mano Onni pilliõpetaja.


«Võtsime eeskuju Hollandi samalaadsetest laagritest. Tegin seal 15 aastat suvelaagreid nii õpetajatele kui mitmesuguses vanuses lastele,» rääkis Langeler.


Trakai laager ühendab igas vanuses pillimängijaid. Kui viis aastat tagasi oli osavõtjaid 40, siis tänavu oli neid kaks korda rohkem.


Muusikuid tuleb sinna eri riikidest: Sloveeniast, Eestist ja Lätist, eelmisel aastal isegi Kolumbiast. Ka õpetajad on eri rahvusest. Onni töörühma juhendas näiteks Inglismaa kuulus eufooniumimängija Steven Mead, kes märtsikuus ka Viljandisse tuleb.


«Eesmärk oli nädalaks kokku tulla, töötada koos muusikutega kogu maailmast ning saada kogemusi,» kõneles Bert Langeler. Mängiti nii džäss-, pop- kui klassikalist muusikat.


Laagri tippsündmus oli suur kontsert kirikus. Kuigi linn oli väike, olid muusikuid kuulama tulnud paljud.


Viljandis muusikakoolis kaheksat õpilast ja kaht orkestrit juhendav Langeler loodab, et Mano Onni käik innustab teisigi Viljandi noori Trakai laagrisse minema.


«Teised olid käinud Saksamaal ja Hollandis, olid vist reisimisest väsinud,» arvas Onni olevat põhjuse, miks ta laagris ainus viljandlane oli.


Mano Onni oli seal üks nooremaid. «Mul oli uus metsasarv ja seepärast oli natuke raske,» tunnistas ta. «Kahe Sloveenia poisi abita poleks ehk hakkama saanudki.» Uued tuttavad olid poisi sõnul peale võimaluse pillimänguoskusi lihvida parim, mis laager talle andis.


Bert Langeler lisas, et Viljandiski on seesuguseks rahvusvaheliseks muusikalaagriks ideaalsed tingimused ning selline üritus innustaks siinseid noori vaskinstrumente mängima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles