Loomade varjupaik pani üles veebikaamerad

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi kodutute loomade varjupaik sai veebikaamerad, mille kaudu on võimalik loomade tegemisi arvuti tagant lahkumata jälgida.
Viljandi kodutute loomade varjupaik sai veebikaamerad, mille kaudu on võimalik loomade tegemisi arvuti tagant lahkumata jälgida. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi kodutute loomade varjupaik sai osaühingu Digisilm Pro abiga veebikaamerad, mille kaudu on kõigil inimestel võimalik kodu kaotanud loomade tegemisi arvuti tagant lahkumata jälgida. 


Veebikaamerate eesmنrk on teadvustada loomadest hoolivatele inimestele, et varjupaiga olukord ei ole kiita ja teretulnud on igasugune abi, mis aitab sealseid elutingimusi parandada ning elanikke vaktsineerida, kiibistada ja steriliseerida. Loomade tegemisi saab jälgida ja abi anda internetiaadressil

http://www.digisilm.ee/

.

«Sattusime juhuslikult Viljandi kodutute loomade varjupaika ja sealne olukord jahmatas meid,» rääkis Digisilm Pro juhatuse liige Mario Puhk. «Nii personali kui loomade olmetingimused on ikka väga kehvad ja eelarve kitsikus paistab silma kõikjalt, kuhu vaatad.»

Seda imetlusväärsem on tema meelest sealsete töötajate pühendumus. Nad on nappide vahenditega muutnud loomade olemise nii mugavaks kui võimalik.

Mario Puhki jutu järgi näitavad ettevõtte kogemused, et loomakaamerate vastu tuntakse suurt huvi. Sellest tuligi mõte niisugune kampaania algatada.

«Pühendumust ei saa rahas mõõta. Seetõttu olime valmis oma tehnika ja teadmistega heategevuskampaanias kaasa lööma tasuta,» ütles Puhk.

Digisilm Pro on 2006. aastal asutatud Eesti erakapitalil põhinev ettevõte, mille põhitegevusala on videovalve lahenduste pakkumine üle interneti nii eraisikutele kui väikeettevõtetele ning missioonikriitiliste ja professionaalsete videovalve lahenduste loomine.

Varjupaikade mittetulundusühing loodi 2007. aasta algul. Sellesse on koondunud viis kodutute loomade varjupaika: Pärnu, Viljandi, Virumaa, Võru ja Valga. Ühingu eesmärgid on aidata kaotsi läinud lemmikud koju tagasi, leida hüljatud ja omanikuta loomadele uus hea elupaik ning teavitada rahvast loomade steriliseerimise ja kastreerimise tähtsusest ja soovimatute lemmikloomade liiga suurest arvust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles