Noored sõudjad vormisid töö medaliteks

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Krete Koovit (ees) ja Erli Mat võitsid
meistrikulla C-klassi tütarlaste kahesel paadil.
Krete Koovit (ees) ja Erli Mat võitsid meistrikulla C-klassi tütarlaste kahesel paadil. Foto: Erakogu

Nädalavahetusel Pärnus peetud Eesti noorte sõud­mise meistrivõistlused andsid Viljandi spordikooli ja sõudeklubi noortele kuus kuldset, kuus hõbedast ja viis pronksist medalikomplekti.


Viljandlaste treener Ruth Vaar tunnistas, et enama saavutamiseks vajanuksid nad tubli lisaportsu sportlikku õnne.



«Jääme realistideks: meil läks ikka väga-väga hästi,» lausus ta. «Äärmiselt tublid ja töökad noored on Viljandis. Võime end julgelt kõrvutada Eesti suuremate sõudmiskeskustega.»



Nelja kullakomplekti võitmise juures oli osaline Krete Koovit ning kahe kullaga naasid koju Gitta Kivilaan, Erli Mat ja Kaur Kuslap.



C-klassi kuuluv Krete Koovit oli parim omaealiste ühepaadil, koos treeningukaaslase Erli Matiga sama vanuseklassi kahepaadil ning koos Gitta Kivilaanega B-klassi kahepaadil. Kõik kolm nimetatut kuulusid lisaks veel võidukasse tütarlaste kaheksapaati.



Sõudmises kuninglikuks paadiklassiks nimetataval kaheksasel alusel tänavu mullust võitu korranud Viljandi tüdrukute edu nimetas Ruth Vaar oodatuks.



«Tublid olid ka meie poiste kaheksapaadid. Panime välja kaks koosseisu. Tugevam teenis tubli pronksi ja väiksematest poistest moodustatud paatkond sõitis samuti visalt.»



Kaur Kuslap teenis mõlemad kuldmedalid juunioride klassi kahesel paadil: koos Alo Kuslapiga roolijata ja koos Martin Neerotiga paariskahesel.



Peale kuue kuldmedali- ja kuue hõbemedalikomplekti teenisid Viljandi noorsõudjad kodustel tiitlivõistlustel viies võistlusklassis pronksmedali.



«Veidi suurema õnne korral oleks meie A-klassi neljane paatkond võinud meistriks tulla,» rääkis Ruth Vaar teise koha teeninud tüdrukutest. «Samas tegi väga tugeva sõidu meie B-klassi poiste neljane paat. Tõsi, nemad jäid neljandaks, aga nad hakkasid suurematele ja tublisti kogenumatele kõvasti vastu.»



Kommentaarid
Copy
Tagasi üles