Talunikud avastavad uusi Vene kombaine

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tässi talu peremees Rein Pullisaar jääb uue liisitud Vectori kombainiga igati rahule.
Tässi talu peremees Rein Pullisaar jääb uue liisitud Vectori kombainiga igati rahule. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Mitu Viljandimaa talunikku on soetanud endale Venemaal Rostovis valmistatud kombaine Vector ja Acros, mis tootmisnäitajate poolest Lääne analoogidele enam alla ei jää.


Kolga-Jaani valla Tässi talu peremees Rein Pullisaar ostis Vectori kombaini tänavu suvel ning on sellega juba timutit ja talinisu lõiganud.



«Sel kombainil on ainult kest Vene oma, kõik muu on Läänes valmistatud, näiteks sillad on tehtud Claasi tehases,» rääkis ta. «Vectoril on olemas kõik vajalik, mis on ka Lääne kombainidel.»



Praegu Rein Pullisaar alles harjub uue masinaga ja reguleerib seda.



Osa andureid on uuel kombainil mehe sõnul tavapärasest tundlikumad. «Näiteks kui põhupuistajasse tuleb umbrohune ja niiske põhk, hakkab andur peagi tööle.»


Vectori kombaini ühe eelisena nimetas Pullisaar seda, et sel on kaasas palju tagavaraosi, seega ei pea neid kohe tarnijafirma kaudu tellima hakkama. Ja masina hind on 600 000 — 700 000 krooni madalam kui Lääne analoogidel.



«Kui kombain töötab aastas kuu aega, on mul juba kasu sees,» nentis talunik.


Tässi talul on alles ka töökorras Jenissei ja Niva kombain. Põldu on Pullisaartel umbes 400 hektarit ning sellel kasvavad teravili ja kartul.



Vene kombaine tarnib Eestisse Viljandimaa osaühing Flint Kaubandus, tänavu on firma müünud kolm Vectorit ja kolm Acrost.



«Päris ühele pulgale Lääne analoogidega ma Venemaal valminud kombaine ei paneks, tootlikkus ja töötulemused on neil aga samad,» kõneles Sihv ning lisas: «Vene kombainidel on tehtud hulk uuendusi ja täiendusi, näiteks mugavuse osas.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles